Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inwoners van Asperen helpen mensen met een lege beurs

Nieuws 585 keer gelezen

ASPEREN • Bewoners uit Asperen hebben de handen ineen geslagen door via een crowdfundingsactie een weerbestendige weggeefkast te realiseren. 

Armoede is er in alle plaatsen, juist ook verborgen armoede. Sommige mensen vinden het misschien een grote stap om zich bij de Voedselbank aan te melden. Of zij krijgen wel wekelijks een voedselpakket, maar dit blijkt niet altijd voldoende te zijn.

Doneren en ophalen
Door plaatsing van deze kast wordt er aan twee behoeften voldaan: er is een plek voor bewoners om te kunnen doneren én er is een plek voor bewoners die extra steun nodig hebben.

Bewoners in Asperen kunnen er dus producten inzetten, uithalen, maar er mag ook geruild worden. Wanneer bewoners de kast open doen, zien zij op de binnenkant van de deur een mooi vormgegeven poster. Zij worden welkom geheten en er staan instructies op.

Deze producten mogen in het kastje
Om welke producten er bijvoorbeeld wel worden gevraagd: houdbare producten, menstruatieproducten, verzorgingsproducten, wasmiddel en luiers.

Maar ook welke producten er niet in mogen zoals: boeken, speelgoed, kleding, gebruikte producten. 

Ook staan er adressen en telefoonnummers vermeld waar om aanvullende hulp gevraagd kan worden. 

Locatie: Eikenlaan 32 in Asperen
De bewoners in Asperen hopen dat door dit artikel de weggeefkast gevonden gaat worden voor hen die dit nodig hebben. En dat dit initiatief met elkaar gedragen zal blijven worden.

De kast is te vinden aan de rand van de voortuin van Eikenlaan 32 in Asperen.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden