• Thea Visser gaat entree van Geldermalsen opfrissen.
• Thea Visser gaat entree van Geldermalsen opfrissen. Foto: Cees Hoogteyling

Fruitkistrotonde in Geldermalsen krijgt ander uiterlijk

Algemeen 2.380 keer gelezen

GELDERMALSEN • Uit de door de Dorpsraad gehouden enquête onder de inwoners werd duidelijk, dat die graag een andere invulling hadden gezien van de rotonde bij de ingang van hun fruitdorp aan de Linge. Nu wordt de rotonde opgevuld met een geweldig grote fruitkist. De inwoners hadden dat graag anders gezien. Diverse rotondes in de gemeente zijn al in onderhoud bij de bedrijven die het onderhoud daarvan verzorgen. 

Fruitkist

Bij de rotonde met de fruitkist was dat nog niet het geval. Het wordt steeds duidelijker dat Geldermalsen het fruitdorp van het Rivierengebied is. Op andere rotondes, bij de ingang van het dorp staan kunstwerken van appels of peren. Die kunstwerken zijn gemaakt door de plaatselijke kunstenaar Frans Verweij.

Hoveniersbedrijf

Thea Visser, eigenaar van het bekende Hoveniersbedrijf Rosea Tuinen in Geldermalsen, heeft de rotonde geadopteerd. Thea Visser heeft een ruime ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhoud van tuinen voor particulieren en instellingen. Of dat nu grote of kleine zijn, met veel of weinig beplanting, klassiek of modern, ze ontwerpt elke tuin op een zodanige wijze dat de gewenste tuin een plaats wordt waar de klant zich gelukkig voelt.  Natuurlijk bepaalt de klant uiteindelijk het ontwerp. Thea Visser zal met veel creativiteit en vakkennis van uw tuin en zeker de rotonde met de kist, er een pronkstukje van maken.

‘Vergroenen’

Thea: “Ik ben blij deze rotonde te mogen ‘vergroenen’. Het is zo’n mooi gebied geworden, de haven en het evenementenpark. In principe vinden de mensen die kist best leuk. Maar hij is te dominerend. Ik kan me wel indenken dat het geen topper is geworden. Het is voor mij een uitdaging om er iets moois van te maken. Ik zie het helemaal zitten. Door de kist is de ruimte beperkt. De kist en ruimte, beide ga ik helemaal gebruiken. Zodra het weer het toelaat, begin ik. Natuurlijk komen er appelboompjes bij, maar ook insect vriendelijke planten. Het moet een project worden, wat mensen mooi vinden en insecten er zich thuis voelen. Ik zal proberen alle jaargetijden erin te laten terugkomen.”

Lentebloeiers als entree

“Zo zullen in het voorjaar de lentebloeiers, zoals narcissen, hun kopjes boven de grond uitsteken en de bezoekers aan het dorp verwelkomen. Daar gaat het om. Een gezellig en mooi dorp maken we samen en ik ben blij hier een bijdrage aan te mogen geven. Mijn visitekaartje komt wel in de vorm van vier bordjes op de rotonde te staan.” Het bestuur van De Fruitmotor Geldermalsen juicht het plan toe en heeft het niet alleen bij juichen gelaten, maar steunt het plan ook financieel.

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden