Afbeelding
Foto: Etienne Hessels

Kindcentrum De Plantage in Meteren officieel geopend

Algemeen 244 keer gelezen

METEREN •  Woensdag is het kindcentrum in de nieuwbouwwijk De Plantage in Meteren officieel geopend. Hoogtepunt was de overhandiging voor wethouder Sietske de Jong van een insectenhotel aan de kinderen. 

Voor de zomervakantie was het Kindcentrum in de nieuwbouwwijk De Plantage in Meteren eigenlijk al klaar. De kinderen maakten toen kennis met het nieuwe gebouw. Ze konden wennen en het gebouw ontdekken. Het buitenterrein is inmiddels ook gereed. Onder toeziend oog van de kinderen werd het lintje doorgeknipt. 

Wethouder Vastgoed Govert van Bezooijen: “Ik ben trots op dit prachtige resultaat. Samen met de school en de ontwikkelaar hebben we dit veelzijdige pand gerealiseerd. Het centrum heeft toegevoegde waarde voor de wijk en is een aanwinst voor de wijde omgeving. De kinderen kunnen in deze fijne omgeving leren en opgroeien.”

Open huis voor de buurt
De hele dag waren er feestelijke activiteiten voor kinderen, ouders en omwonenden. Zo organiseerde het kindcentrum een open huis voor genodigden en buren. Ook was er een expositie over de nieuwbouwwijk De Plantage. Wethouder Sietske Klein – de Jong en de projectontwikkelaars van de wijk overhandigden een insectenhotel aan de kinderen. Dit hotel werd gemaakt door mensen met een beperking. De dag is zeer geslaagd en goed bezocht. De kinderen hebben het nieuwe centrum officieel in gebruik genomen.

Prettig en duurzaam
Het kindcentrum is dé plek voor kinderen. Er is een basisschool, buitenschoolse-, peuteropvang en een nieuwe gymzaal. Het binnenklimaat is gezond en heeft het keurmerk Frisse School. Ook is het gebouw duurzaam. Het is goed geïsoleerd, gasloos en op het gebied van energie staat er nul-op-de-meter. Alle benodigde energie wordt door de driehonderd zonnepanelen op het dak opgewekt. Kortom: het is een prettige en duurzame leeromgeving.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie