•  In Meteren is maandagavond rond half zeven brand uitgebroken in een stal met zonnepanelen .
• In Meteren is maandagavond rond half zeven brand uitgebroken in een stal met zonnepanelen . Foto: Marco van Deick@media
update

Zeer grote brand aan Rijksstraatweeg Meteren; koeien uit loods gehaald

112 12.162 keer gelezen

METEREN • In Meteren is maandagavond rond half zeven brand uitgebroken in een stal met zonnepanelen bij een rietgedekte boerderij aan de Rijksstraatweg. Het zou gaan om Boerderijwinkel Van der Koppel. In een loods naast de stal stonden koeien. De dieren zijn er, met hulp van veel mensen, uitgehaald. Ze zijn dus gered. In elk geval één loods van in totaal drie loodsen is uitgebrand. 

De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. Over eventuele gewonden, de exacte omvang en schade is nog niets bekend. 

Tweede hoogwerker onderweg
Het is ook nog onbekend wat de oorzaak van de brand is. De brandweer is aanwezig met onder meer twee tankautospuiten en een hoogwerker. Een tweede hoogwerker is onderweg. Er is versterking opgeroepen van brandweerkorpsen uit onder meer Geldermalsen, Beesd en Tiel. Ook is een ambulance gealarmeerd. Vanuit onder meer Geldermalsen waren grote rookwolken te zien.

Het woonhuis, dat een rieten kap heeft, is door de brandweer nat gehouden en heeft geen schade. Het dak van een woning aan de overkant wordt door de bewoner met een tuinslang nat gehouden.

Glasdeeltjes
Publiek wordt geadviseerd weg te blijven, omdat glasdeeltjes van de zonnepanelen vrij kunnen komen. Ook wordt dringend verzocht de hulpdiensten niet in de weg te lopen. Daarnaast adviseert de veiligheidsregio mensen in de omgeving ramen en deuren te sluiten, vanwege de rook.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

• Brandweerlieden in hoogwerkers bezig met het bestrijden van het vuur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden