• Kasja Cannemeijer en Liese Altorffer (boven) en Phaedra Bogert en Emy Schinkel (onder).
• Kasja Cannemeijer en Liese Altorffer (boven) en Phaedra Bogert en Emy Schinkel (onder). Foto: Aangeleverd

Volop medailles voor turnsters DOS Vianen

Sport 738 keer gelezen

AMSTERDAM/AMERSFOORT/NUNSPEET • 33 selectieturnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen zijn afgelopen weekend op drie verschillende locaties in actie gekomen. Zij hebben daar goede prestaties neergezet en medailles veroverd.

Het weekend begon zaterdag in Amsterdam met een zilveren medaille voor Benthe Verberne. Deze jonge turnster turnde een uitstekende wedstrijd in de districtsfinale middenbouw niveau 3 en met haar samengestelde team won ze ook nog brons door hun seizoenprestatie.

Medailles op de brug 
Later op de dag werden de toestelfinales gehouden in het district en het toestel brug was het onderdeel waarop de Viaanse turnsters de prijzen pakten. Bij de junioren 3e divisie: goud voor Kajsa Cannemeijer en zilver voor Liese Altorffer. Phaedra Bogert pakte zilver bij de senioren 4e divisie en Emy Schinkel bij de jeugd 3e divisie. 

Dit kwartet kwam zondag samen met de jeugdturnsters Simone Kranghand en Naomi Verberne nog in actie tijdens de individuele meerkampfinale en allen wisten een top-10 klassering te behalen.

Teamprestaties in Amersfoort 
In Amersfoort werd bij de tweede plaatsingswedstrijd in het rayon bij de middenbouw niveau 4 het goud opgeëist door het team bestaande uit Sarah de Ridder, Lizzy van Woudenberg, Isobel Molenbeek en Danesha Hidayunindra en het team Lizzy Hamerling, Lindsey van Zanden, Sofie Doeve en Livia Roodschild Koning won zilver bij de middenbouw niveau 6. Brons was er bij de bovenbouw supplement E voor het team Quinty van Woerkom, Fleur Doeve, Sofie Dijkema, Valerie Arnold en Ilse Voskuil.

De derde en tevens laatste landelijke plaatsingswedstrijd voor teams werd zaterdag gehouden in Nunspeet. Het DOS-team uitkomend in supplement C turnde een goede wedstrijd maar behaalde net te weinig punten om de halve finale te bereiken. DOS-turnster Sanne Oost wist met haar samengestelde team Turn4U/DOS Vianen wel de halve finale te bereiken die in april in Vianen wordt gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden