Leerdamse hockeyheren winnen in Woerden

Sport 463 keer gelezen

WOERDEN • Het herenteam van HC Leerdam vertrok op deze zonnige zondagmorgen richting Woerden om daar, net als vorige week, de drie punten binnen te halen. Afgelopen zondag begon HCL sterk. Dit seizoen is de ploeg gestart met een nieuw systeem. Deze nieuwe manier van spelen vergde de eerste wedstrijden nog aanpassingstijd, maar begint nu zijn vruchten af te werpen.

Het eerste kwart domineerde Leerdam het veld en wisten de spitsen gelijk te scoren: na een mooie aanval scoorde Maico Voet het eerste doelpunt en na een schot op de paal viel al snel ook het tweede doelpunt. In het derde kwart van de wedstrijd zakte HCL in. Dit kwam mede doordat bij Woerden een goede middenvelder het veld in was gekomen. Gelukkig wist de verdediging van de ploeg in het geel en blauw ook in dit lastige kwart de nul te behouden.

Na een kwart vol verdedigen wist Leerdam in het laatste gedeelte van de wedstrijd weer grip te krijgen. Vele kansen werden helaas gekeerd door de Woerdense keeper. Maar ook hij moest de bal uit het net vissen toen Julian Roelofsen drie minuten voor tijd glashard de bal binnenschoot. Na de 0-3 overwinning werd er snel gedoucht om vervolgens in Leerdam te kijken hoe ook Dames 1 wist te winnen.