• Qwen en Vigo met hun zelfgemaakte lollyspel.
• Qwen en Vigo met hun zelfgemaakte lollyspel. Foto: Aangeleverd

Het lollyspel keert terug op Koningsdag in Vianen: ‘Weer minimaal 530 euro ophalen’

Nieuws 1.442 keer gelezen

VIANEN • Vigo en Qwen uit Vianen durven het aan: voor het tweede jaar op rij zamelen ze tijdens Koningsdag geld in voor een goed doel. Met hun zelfbedachte ‘lollyspel’ haalden de twee vorig jaar 530 euro op voor de Voedselbank Vianen. Dit jaar willen ze nóg meer geld ophalen, maar dan voor Bindkracht VHL.

Nieuwe doelgroep helpen

Een goed doel in Vianen, dat zochten Vigo en Qwen, beiden 11 jaar oud en leerling bij De Rank in Vianen. Vorig jaar zamelden de twee het geld in voor de Voedselbank, nadat ze een gastles over het initiatief hadden gekregen op school. Dit jaar wilden de twee een ander goed doel steunen, om hopelijk een nieuwe doelgroep te helpen. Het werd Bindkracht VHL.

Ouderen in Vianen

Vigo en Qwen gingen persoonlijk langs bij Bindkracht directeur-bestuurder Fleur Esmeijer. Hun gezamenlijke doel: leuke dingen organiseren voor eenzame ouderen in Vianen en voor bewoners van Hof van Batenstein. 

Met de opbrengst willen ze bijvoorbeeld een bingoavond en muziekavond faciliteren, zodat ook eenzamere inwoners van de stad weer onder de mensen komen én een leuke avond beleven.

Flink uitgepakt

Maar voor het zover is moet het geld nog wel ingezameld worden. Vigo en Qwen willen dit jaar weer minimaal 530 euro inzamelen met het lollyspel en ze hebben flink uitgepakt.

Het lollyspel is dit jaar namelijk niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen, door de prijzen die er te winnen zijn.

Toppers in concert

Er vallen bijvoorbeeld cadeaubonnen voor diverse horecagelegenheden en winkels op de Voorstraat te winnen, een deelname aan een whiskey proeverij, een fles rode wijn, twee kaarten voor een voetbalwedstrijd van FC Utrecht én twee kaarten voor de Toppers in concert.

Jonge spelers

Toch worden de jonge spelers van het lollyspel niet vergeten. Daarvoor hebben de twee ongeveer 250 prijzen weten te verzamelen met sponsoren. Bijvoorbeeld knuffels, speelgoed, autootjes, vakantieboeken, radio’s en voetballen.

Altijd prijs

Bij het lollyspel draait het allemaal om geluk, vertellen de twee. “Je trekt voor 1 euro een lolly uit ons zelfgemaakte bord en hebt de kans dat deze een gekleurd lollystokje heeft. Elke kleur staat voor één van onze uiteenlopende prijzen.”

“Je hebt altijd prijs”, vervolgen Vigo en Qwen enthousiast als ervaren marktverkopers. “Je mag de lolly namelijk houden, haha. En als je geluk hebt win je natuurlijk ook nog iets leuks. Dat zou het al helemaal een geslaagd spel maken”.

Op de televisie

Het draait dus om lol voor de spelers, maar geld ophalen blijft het hoofddoel. Vorig jaar waren de twee op Koningsdag live te zien op de televisie, waarna mensen massaal op de kraam afkwamen.

Vigo en Qwen hopen dan ook dit jaar weer veel mensen te trekken. “We hebben dit jaar meer dan duizend lolly’s, vorig jaar waren dat er ‘slechts’ 800.” Een deel van die lolly’s is gesponsord en de rest moeten de twee ‘terugbetalen’ met de opbrengst. Wat overblijft, gaat deels naar henzelf en voor het grootste gedeelte naar het goede doel.

“Als het dit jaar weer zo goed loopt, kunnen we het volgend jaar weer herhalen. Het is voor ons een superleuke, lange dag en het is geweldig dat we anderen daarmee kunnen helpen.”

Op woensdagavond 15 mei zijn Vigo en Qwen uitgenodigd bij Batenstein om hun verhaal te doen tijdens een muziekavond met Mixed Voices. Daar zullen zij het opgehaalde bedrag persoonlijk overhandigen.

Madelief Helmhout

Madelief Helmhout schrijft als journalist voor Het Kontakt-Vijfheerenlanden en Het Kontakt-Alblasserwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden