VIKO blijft in de race voor kampioenschap na moeizame overwinning

Sport 427 keer gelezen

VIANEN • Na twee weken vrij, moest VIKO 1 afgelopen zaterdag in eigen huis aantreden tegen Oranje Nassau uit Amstelveen. Oranje Nassau 1 knokt tegen degradatie, terwijl VIKO nog steeds in de race is voor het kampioenschap. Met een overwinning van 18-14 voor de thuisspelende korfbalploeg, komt het kampioenschap iets dichterbij.

Met een volle tribune startte VIKO voortvarend aan de wedstrijd en nam meteen, door doelpunten van Bjorn Oostrom en Janneke Gothelp, de leiding. Oranje Nassau bleef voor elke bal knokken en het lukte de Amstelveense spelers dan ook om de achterstand te beperken, waardoor het team vertrouwen in een goede afloop bleef houden. Dat was ook terecht, want VIKO speelde niet hun beste wedstrijd en het lukte Oranje Nassau dan ook met een lichte voorsprong de rust in te gaan.

In de tweede helft kwamen Jelmar van Zoolingen en Rick Heijnen het veld in, wat meteen voor meer gevaar zorgde. Al bleef het spel ver onder niveau, VIKO wist langzaam uit te lopen en zo werd het duidelijk dat de overwinning niet meer in gevaar kwam. Na het laatste fluitsignaal stond er een mooie 18-14 op het scorebord en bleven de punten in Vianen.

Doelpuntenmakers voor VIKO waren deze wedstrijd Robin van Dijk (5), Jelmar van Zoolingen (3), Carolien Korevaar (3), Rick Heijnen (2), Janneke Gothelp (2), Joost van Harten (1), Jente Vermeer (1) en Bjorn Oostrom (1).

Op zaterdag 18 maart reist VIKO af naar Limmen om tegen koploper Helios de strijd voor de eerste plaats aan te gaan. Helios heeft twee punten meer en het is dus zaak voor VIKO om de winst mee naar Vianen te nemen om zo nog kans op het kampioenschap te maken. De wedstrijd begint om 14.30u in sporthal De Enterij.