• Het Open Atelier exposeert in de bibliotheek in Vianen.
• Het Open Atelier exposeert in de bibliotheek in Vianen. Foto: Aangeleverd

Open Atelier exposeert in bibliotheek Vianen

Algemeen 385 keer gelezen

VIANEN • Vanaf februari dit jaar exposeert de vereniging van de Open Atelier Vianen haar kunstwerken in de bibliotheek van Vianen. De ruimte waar voorheen de kunstuitleen plaatsvond, stond al geruime tijd leeg, maar heeft een kleurrijke artistieke invulling gekregen.

Nieuwe kunstwerken, schilderijen, beelden en tekeningen zijn vanaf 24 november te bewonderen. Elke drie a vier maanden wordt de expositie gewisseld. De activiteiten van de vereniging hebben na de coronaperiode weer creatieve vorm gekregen. De kunst in de etalage van diverse winkels was een groot succes en onlangs sloegen Tuincentrum Huiting en de vereniging de handen ineen. 

Tuincentrum 
In plaats van de bekende atelierroute, toonden de kunstenaars in het tuincentrum hun kunst. Drie dagen lang kon men zien hoe een kunstwerk tot stand komt. De ene dag werd er gewerkt aan een schilderij met olie- en acrylverf, de andere dag stond keramiek en sieraden centraal, maar ook de disciplines werken met emaille en steen werden getoond. De kunstenaars lieten de bezoekers meekijken in hun denkwijze en gaven uitleg over hun werk. Deze nieuwe activiteit werd door de leden van de vereniging en de bezoekers als zeer positief ervaren en smaakt naar meer.

Iedereen welkom
“Nieuwe en jonge kunstenaars uit Vianen en omgeving zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij onze vereniging”, aldus Alda Hutten, van de vereniging Open Atelier. “Net als vele verenigingen kampen ook wij met weinig nieuwe aanwas. Het maakt niet uit welke discipline je uitoefent.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden