• Mart Hoogkamer tijdens de editie van vorig jaar.
• Mart Hoogkamer tijdens de editie van vorig jaar. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Zomerfestival terug in Leerdam

Algemeen 2.466 keer gelezen

LEERDAM • Komend weekend staat het Zomerfestival weer op het programma in Leerdam. Zowel op vrijdag als op zaterdag kunnen bezoekers genieten van optredens die variëren van landelijke tot lokale bekendheden. Het Zomerfestival wordt wederom gehouden op het parkeerterrein van de Glasfabriek. 

“En daar zijn we dankbaar voor”, benadrukt Tinja van Zanten van Stichting Zomerfestival en eigenaresse van café Het Goeie Heertje in Leerdam. Dat café organiseert het festival samen met café M’n Moeder, Het Fonteintje en The Old Triangle. 

“Vorig jaar mochten we vanwege corona slechts 750 mensen verwelkomen, nu gelukkig 2.000. We hebben een gokje genomen door alle artiesten vorig jaar in oktober al vast te leggen. We wisten toen natuurlijk nog niet hoe de wereld er nu qua corona uit zou zien.”

Flemming
Eén van die artiesten is zanger Flemming, die op vrijdag komt optreden. De populariteit van de zanger van hits als ‘Amsterdam’ en ‘Automatisch’ nam het afgelopen jaar een enorme vlucht. Goed ingeschat dus door de organisatie. “Die mazzel hebben we ook al eens gehad met Mart Hoogkamer”, zegt van Zanten.

“Die was nog niet zo bekend toen we hem vastlegden en ineens scoorde hij een hit.’ We proberen altijd een zo gevarieerd mogelijk programma te maken, zodat het voor iedereen (jong en oud) leuk is. Volgens mij zijn we daar goed in geslaagd.” 

Gevarieerd programma
Zo komen op vrijdag ook bekende namen Django Wagner, DJ Galaga en Wilbert Pigmans langs, terwijl op zaterdag Xander de Buisonjé en Black Tie Monkey Squad de avond muzikaal aankleden. De genormeerde namen krijgen ondersteuning van regionale bekenheden als het DJ-duo Oakmadness, DJ Bram Boterham, Djowel en Erwin, DJ Thymen en Mark van Veen.

Vaste groep vrijwilligers 
Achter de bar en op andere plekken op het terrein zijn veelal vertrouwde gezichten te zien. Van Zanten: “We doen dit eigenlijk al vanaf het begin met dezelfde groep vrijwilligers. Zo’n 40 man bestaande uit vrienden, familie en kennissen. Gelukkig zijn ze allemaal weer bereid om te helpen. De dank gaat ook uit naar de sponsors die er mede voor hebben gezorgd dat het festival doorgang kan vinden.”

Wie er nog bij wil zijn moet opschieten, want zo’n driekwart van de kaarten is inmiddels verkocht. Kaarten zijn te bestellen via www.zomerfestivalleerdam.com. Wie beide dagen wil is voor 15 euro klaar, kaarten voor één dag zijn 10 euro. 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden