• De overhandiging van de cheque bij een van de voedselbanken.
• De overhandiging van de cheque bij een van de voedselbanken. Foto: Aangeleverd

Succesvolle wijnactie voor Soroptimistclub Merwekring

Algemeen 123 keer gelezen

REGIO •De Soroptimistclub Merwekring heeft 2021 afgesloten met een mooie opbrengt van de jaarlijkse wijnactie. Het leverde een netto bedrag op van meer dan 5000 euro, dat is besteed aan drie goede doelen: Voedselbank Gorinchem kreeg 1500 euro, Stichting Leergeld 2500 euro en Voedselbank Leerdam 1500 euro. Hiermee krijgen mensen die met een lager bestedingspatroon moeten leven de gelegenheid te genieten van wat extra’s.

Het bedrag van de Voedselbank Gorinchem is besteed voor 75 vrouwelijke cliënten, die elk een bon van Douglas kregen ter vrije besteding. Het bedrag van de Stichting Leergeld wordt besteed om te voorkomen dat kinderen uit achterstandsgezinnen worden uitgesloten van de voor hen zo belangrijke sociale contacten. Uit de gelden wordt onder meer de contributie van sportclubs en verenigingen betaald of de kosten van iets extra’s op school. Het bedrag voor de Leerdamse Voedselbank wordt besteed aan een extra attentie voor met name vrouwelijke cliënten van deze voorziening. 

De verkoopactie van wijn vond in 2021 voor de vijfde keer plaats. Heel bewust gebeurt deze actie tegen het einde van het jaar. Op het moment dat menigeen een flesje wijn wil kopen met het oog op de komende feestdagen. Bij deze wijnactie is Wijnhandel Ouwerkerk in Arkel nauw betrokken, die niet alleen zorgt voor een aantal uitstekende wijnen, maar deze ook levert tegen schappelijke prijzen. De Fruitmotor heeft voor een aantal vruchtensappen gezorgd. De Soroptimisten kunnen mede daardoor terugkijken op een mooi succes.

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub voor vakvrouwen. De club zet zich vooral in voor positie verbetering van vrouwen en kinderen. De club maakt deel uit van de Unie voor Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, met ruim 3400 leden verdeeld over 101 clubs. Wereldwijd zijn er 90.000 vrouwen in 124 landen Soroptimist. Meer informatie is te vinden op www.soroptimist.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie