• De ontsnapte Stellers zeearend.
• De ontsnapte Stellers zeearend. Foto: Angelique van Arkel
update + video

Uit Belgische dierentuin ontsnapte Stellers zeearend gevangen in Schoonrewoerd

112 2.428 keer gelezen

SCHOONREWOERD • In Schoonrewoerd hebben de brandweer en dierenambulance woensdagmiddag 7 juni een uit een Belgische dierentuin ontsnapte Stellers zeearend gevangen. 

In maart ontsnapten twee van die zeearenden uit een dierentuin in het Belgische Genk. Waar één exemplaar nog steeds rondzwerft in België vloog de ander naar Nederland. Eerder werd hij al gespot in onder andere het Friese Jubbega, Leerdam en Hoornaar. De Stellers zeearend is een roofvogel die van oorsprong alleen voorkomt in Oost-Azië, voornamelijk langs de kusten van Japan, Rusland en China. 

Eerste poging mislukt 
Een eerdere poging om het dier te te vangen mislukte vanmorgen aan de Overboeicop in Schoonrewoerd. Toen de brandweer de vogel probeerde te redden, vloog hij weg. Een tweede poging, waarbij gebruik werd gemaakt van een verdovingsgeweer, slaagde wel.

Tijdens de gehele procedure was N484 richting de A2 enige tijd afgesloten. De Stellers zeearend is hierna naar Culemborg gebracht door de Dierenambulance. Dat wordt de vogel opgehaald door het personeel van de dierentuin in Genk. 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie