Afbeelding

3,5 jaar geëist voor ophalen partij gestolen drugs uit loods Vianen

112 4 keer gelezen

VIANEN/ALPHEN AAN DE RIJN • Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van 3,5 jaar tegen een 27-jarige man die een partij cocaïne van 40 kilo in een loods in Vianen opgehaald zou hebben. Het ging om drugs die criminelen uit Alphen aan de Rijn en omgeving hadden gestolen van andere criminelen. 

In de loods in Vianen werden 40 blokken cocaïne uit twee grote dozen gehaald en in een verborgen ruimte gestopt in een auto die de verdachte had gehuurd. De blokken hadden volgens het OM een totale straatwaarde van minstens 1 miljoen euro. 

Niet geweten
Tijdens een zitting bij de rechtbank in Den Haag verklaarde de 27-jarige verdachte donderdag dat hij niet wist dat hij in Vianen cocaïne ging ophalen. Bij de loods kreeg hij wel te verstaan dat hij niet buiten kon wachten, maar dat hij met de auto naar binnen moest rijden. Van de mannen in de loods moest hij ook handschoenen aan doen toen hij de blokken inlaadde. Omdat de blokken met bruine tape waren omwikkeld, kon hij niet zien dat er cocaïne in zat. “Ik had er wel een slecht gevoel bij.”

Volgens de officier van justitie wist de verdachte wel degelijk dat hij cocaïne in Vianen ging ophalen. “Iedereen had kunnen weten dat dit geen zuivere koffie was.” De aanklager meende dat de inwoner van Alphen aan den Rijn een ‘cruciale ro’ had bij het vervoer van de drugs uit de loods. 

Wraakacties
De oorspronkelijke eigenaren van de cocaïne beantwoordden de diefstal van hun drugs met wraakacties. Volgens het OM zijn zij verantwoordelijk voor een explosie bij de woning in Alphen aan de Rijn waar de blokken cocaïne uit de loods in Vianen door de verdachte werden afgeleverd. Ook zou de explosie bij een woonwagen in Nieuwkoop verband houden met de diefstal van de cocaïne.

De eigenaar van de loods in Vianen zou niet geweten hebben dat zijn ruimte werd gebruikt voor het drugstransport. De uitspraak volgt over twee weken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie