"Ik kan me goed vinden in de plannen die hier liggen bij de club", zegt Pelé van Anholt. Foto: TEC

Pelé van Anholt versterkt per direct TEC-selectie

Sport 666 keer gelezen

TIEL • Pelé van Anholt sluit per direct aan bij de selectie van TEC. De 31-jarige Van Anholt tekent een contract tot het einde van dit seizoen.

Pelé van Anholt begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van SC Heerenveen. Daarna speelde hij voor FC Emmen, SC Heerenveen en Willem II. In de zomer van 2017 maakte Pelé van Anholt de overstap naar het Amerikaanse LA Galaxy. 

In 2018 keerde hij terug naar Nederland, waar hij aansloot bij de selectie van NAC Breda. Daar werd hij al snel een vaste waarde in de selectie. Het avontuur bleef lonken en in 2020 vertrok Van Anholt naar het Cypriotische Enosis Neon in Paralimni. 

Roda JC
In het voorjaar van 2022 keerde Van Anholt terug op Nederlandse bodem, waar hij aan de slag ging bij eerstedivisionist Roda JC uit Kerkrade. Deze zomer trainde Van Anholt op proef bij eredivisionist Go Ahead Eagles, maar dat liep niet uit op een contract.

Nu sluit de 31-jarige vleugelverdediger per direct aan bij de selectie van TEC, waar hij in ieder geval tot het einde van het seizoen het oranje-witte shirt van de Tielse club verdedigt.

Enorme brok ervaring
TEC kijkt uit naar de samenwerking met Pelé van Anholt: “Met bijna tweehonderd gespeelde wedstrijden in zowel de Eredivisie (166) als in de Keuken Kampioen Divisie (34) brengt Pelé van Anholt een enorme brok aan ervaring mee. Daarnaast is hij een veelzijdig verdediger, die multifunctioneel in te zetten is.”

Ook Pelé van Anholt kijkt uit naar de samenwerking: “De gesprekken die ik met Hans heb gehad waren goed. En ik kan me goed vinden in de plannen die hier liggen bij de club. Daarnaast past het voetballen op dit niveau goed bij mijn drukke leven en de transformatie die ik nu doormaak in mijn leven.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie