• Tijdens de controle zijn meerdere voertuigen en personen gecontroleerd.
• Tijdens de controle zijn meerdere voertuigen en personen gecontroleerd. Foto: Marco van Deick@media
update

Grote verkeerscontrole in Maurik: drie voertuigen inbeslaggenomen

Nieuws 1.274 keer gelezen

MAURIK • Onder regie van de gemeente Buren vond woensdag een integrale verkeerscontrole plaats op het terrein van het gemeentehuis. Medewerkers van onder andere de gemeente Buren, de politie en de Belastingdienst werkten hier aan mee.

Het doel van de controle is het vergroten van de verkeersveiligheid en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit om daarmee bij te dragen aan de leefbaarheid binnen de gemeente. Tijdens de controle zijn meerdere voertuigen en personen gecontroleerd.

Hierbij werd gelet op veel verschillende feiten, zoals verkeersmisdragingen, verzekering- en reisdocumenten en op de technische staat van voertuigen. Verder was er aandacht voor het achterhalen van personen met openstaande schulden of boetes.

Andere strafbare zaken
Bij een verkeerscontrole komen naast strafbare verkeerszaken ook regelmatig andere strafbare zaken aan het licht. Voor criminelen en hun activiteiten is onze infrastructuur namelijk van groot belang. De overheid houdt regelmatig controles met als doel het ondermijnende karakter van criminaliteit aan te pakken.

Hierbij kan worden gedacht aan het afpakken van crimineel vermogen, het in beslag nemen van voertuigen, het in beslag nemen van wapens, maar ook uitkerings- en belastingfraude.

Burgemeester Hans Martijn Ostendorp over de controle: “Verkeersveiligheid en ondermijning zijn belangrijke maatschappelijke thema’s. Het signaleren van misstanden binnen de gemeente is daarom van groot belang. Door als partners informatie, expertise en krachten te bundelen dragen we gezamenlijk bij aan de veiligheid en leefbaarheid binnen onze gemeente.”

Uitkomsten
Gedurende de actie is een groot aantal voertuigen en bestuurders uitvoerig gecontroleerd. In totaal zijn drie voertuigen in beslag genomen, waarvan één voertuig gelijk is afgevoerd. Daarnaast heeft de Belastingdienst meer dan 4000 euro aan openstaande schulden geïnd.

De politie heeft één man aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs, meerdere openstaande boetes geïnd en dertig bekeuringen uitgeschreven. Het ging hier onder andere om het niet dragen van een gordel, het rijden zonder geldig rijbewijs of gebruiken van een telefoon tijdens het rijden.


Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app