• Op de opvanglocatie is geen mogelijkheid voor een ontmoetingsruimte.
• Op de opvanglocatie is geen mogelijkheid voor een ontmoetingsruimte. Foto: Archieffoto: Rob Zantinge

Ontmoetingsplek voor jongeren en vluchtelingen in Maurik

Algemeen 465 keer gelezen

MAURIK • Vrijwilligers en Oekraïense bewoners van de opvanglocatie in Maurik gingen de afgelopen periode samen aan de slag. Ze knapten de ruimte naast dorpshuis ‘t Klokhuis op. Na een likje verf, met een nieuwe vloer en dankzij wat reparaties ziet de ruimte er zo goed als nieuw uit. De locatie kan nu gebruikt worden als ontmoetingsplek. Niet alleen door de vluchtelingen, maar ook door jongeren. De feestelijke opening en de onthulling van de naam van de ruimte zijn op donderdag 6 april.

In de ontmoetingsruimte staat onder andere een biljarttafel, een sjoelbak en er is speelgoed voor kleinere kinderen. Vanaf april kunnen zowel jongeren als de bewoners van de opvanglocatie in Maurik hier terecht. “Een ontmoetingsplek zorgt voor saamhorigheid en verbinding”, zegt Hans Martijn Ostendorp, de nieuwe burgemeester van de gemeente Buren. “Mooi om te zien dat deze locatie in Maurik door samenwerking is ontstaan en dat verschillende leeftijdsgroepen er gebruik van kunnen gaan maken.”

Jongereninloop
Vanaf begin april kunnen jongeren uit de gemeente Buren elkaar wekelijks in de nieuwe ruimte ontmoeten. Daarnaast kunnen ze hier ontspannen of leuke activiteiten organiseren, waarbij ze hun talent kunnen ontdekken. Ook als jongeren behoefte hebben aan een gesprek met een jongerenwerker kunnen ze in de ontmoetingsruimte terecht.

De inloop is iedere woensdag van 15.00 tot 17.00 uur voor jeugd van 10 tot 12 jaar en van 19.00 tot 21.00 uur voor jongeren boven de 13 jaar geopend. Dan is ook het jongerenwerk van Mozaïek Welzijn aanwezig.

Behoefte aan ontmoetingsplek
Toen Oekraïense bewoners van de opvanglocatie in Maurik aangaven behoefte te hebben aan een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, ontstond een koppelkans. Op de opvanglocatie is geen mogelijkheid voor een ontmoetingsruimte. De nieuwe ontmoetingsruimte naast het dorpshuis wordt niet de hele tijd gebruikt voor de jongereninloop. Snel werd duidelijk: dit kan goed gecombineerd worden.

Bewoners van de opvanglocatie in Maurik kunnen tussen 10.00 en 22.00 uur gebruik maken van de ontmoetingsruimte op de dagen dat er geen jongereninloop is.


Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie