Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Partij voor de Dieren: ‘Welzijn muskusrat en bever net zo belangrijk als veiligheid dijken’

Algemeen Rivierenland kiest bestuur waterschap 1.993 keer gelezen

RIVIERENLAND • De Partij voor de Dieren vindt dat het waterschap bij het ontwerpen, inrichten en aanleggen van dijken en het watersysteem veel meer rekening moet houden met de belangen van dieren. 

“Dat gebeurt nu nog te weinig. Dieren worden dan ook vaak de dupe van beslissingen die in het waterschap worden genomen, van muskusratten tot vissen.” Dieren moeten zoveel mogelijk met rust worden gelaten. “In plaats van het bestrijden van dieren die overlast zouden veroorzaken, kiezen voor we voor een preventief beleid waarmee schade wordt voorkomen.” 

De manier waarop de mens ons land inricht mag geen overlast voor dieren veroorzaken, vindt de Partij voor de Dieren. “We moeten rekening houden met elkaar. Waterveiligheid en dierenrechten zijn geen tegenstrijdige belangen waar tussen gekozen hoeft te worden.” De PvdD zet in op preventie en maatregelen om schade door gravende dieren, zoals de muskusrat, beverrat of bever te voorkomen. “Het uitgangspunt om gravende dieren te doden is dieronvriendelijk, wreed en onethisch.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie