Jacco Nefs (l) en Peter van Dinther (r ) in het repetitiegebouw van de KTVM
Jacco Nefs (l) en Peter van Dinther (r ) in het repetitiegebouw van de KTVM Foto: Aangeleverd KTVM

Nieuwe dirigent voor KTVM

26 jun, 19:06 Algemeen 113 keer gelezen

tiel • De Koninklijke Tielse Vrijwillige muziekvereniging sluit het seizoen af met een nieuwe dirigent. Jacco Nefs (1971) neemt het dirigeerstokje over van Peter van Dinther, die de afgelopen maanden interim dirigent van het harmonieorkest was. 

Jacco is opgeleid als klarinettist en dirigent op verschillende conservatoria. Na zijn opleiding kreeg hij een vaste aanstelling als klarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In 2002 is hij daarmee gestopt, om zich volledig op het dirigeren en arrangeren te kunnen storten.
Vanaf 28 juni 2022 is Jacco vaste dirigent van de KTVM. Daarnaast dirigeert hij ook het (mede door hem opgerichte) projectorkest Orkest Orventus, de Amsterdamse Tramharmonie en Muziekvereniging Somerens Lust.

De KTVM is er trots op zo’n goede dirigent te kunnen binden aan het orkest. Het eerste concert onder leiding van Jacco is het corsoconcert, zondag 18 september op de Groenmarkt in Tiel. Zin om mee te spelen bij de KTVM? De repetities zijn op dinsdagavond in het KTVM gebouw aan de Bevrijdingslaan. Voor elk instrument is er plek, maar met name klarinettisten en hoornisten zijn van harte welkom. Meer weten? Neem contact op via secretaris@ktvm.nl

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Fotoseries