• Romy heeft plezier in het voortraject van de finale.
• Romy heeft plezier in het voortraject van de finale. Foto: Tweel Light Zone Photography

Romy Gouw uit Maurik op weg naar ‘miss-finale’

Algemeen 349 keer gelezen

MAURIK • Voor de 17-jarige Romy Gouw uit Maurik ís het op 26 februari zover: de finale van de Miss Teen en de Miss Beauty of Gelderland 2022. Tot die tijd volgen de in totaal twintig geselecteerde dames nog veel trainingen om zich op de finale voor te bereiden.

Romy Gouw mag zich ook Finalist Miss Teen of Gelderland 2022 noemen en heeft enorm veel plezier in dit traject. Dit ondanks haar drukke planning, want Romy is student van het MBO Yuverta en zit in haar examenjaar. Bovendien heeft ze een bijbaan bij de plaatselijke Jumbo. Juist door de finale te bereiken, is haar nog meer duidelijk geworden dat je - als je er maar in gelooft en niet opgeeft - veel kunt bereiken.

Casting
Inmiddels zijn er, na het bereiken van de finale, ruim zes weken verstreken. Op 28 november was de casting voor de Miss Teen en Miss Beauty of Gelderland 2022 in het Fletcher hotel Erica in Berg en Dal. Honderden meisjes hadden zich aangemeld. Uiteindelijk zouden er tussen de zestig á tachtig een uitnodiging ontvangen voor deelname aan deze casting-dag. Deze bestond uit meerdere rondes, waarna uiteindelijk twintig meisjes werden geselecteerd. Zij mogen aan de trainingsdagen deelnemen, om zich voor te bereiden op de finale. Het traject naar de finale bestaat niet alleen uit trainingsdagen. Zo halen de dames ook geld op voor de Linda Foundation. Die zet zich in voor kinderen uit arme gezinnen, omdat elk kind het recht heeft om onbezorgd kind te kunnen zijn. 

Appelbeignets
Zo bakt Romy in de kerstvakantie appelbeignets op bestelling. En na de appelbeignets-actie gaat ze een nieuwe actie opzetten om geld voor de Linda Foundation in te zamelen.
Nog bijna twee maanden heeft Romy de tijd om zich verder voor te bereiden op die ongetwijfeld spannende finale. Het zoeken van de juiste jurk hoort daarbij, want juist tijdens de finale wil je stralen in de jurk die jou jóu maakt.

Stemmen
Stemmen op Romy kan via de site missbeautyofthenetherlands.nl of door Poll Gelderland Romy te smsen naar 3010 (1,10 euro per sms).

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie