Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Eerste wijkplan Tiel-West is af

Algemeen 231 keer gelezen

TIEL • Het eerste wijkplan van Tiel is af. Met dit plan gaat de gemeente, samen met inwoners en andere partijen, de komende jaren werken aan een fijn Tiel-West. Een wijk waar mensen zich thuis voelen, omkijken naar elkaar en zich betrokken voelen bij hun straat, buurt en wijk.

De gemeente heeft, samen met inwoners en professionals, de wijk in beeld gebracht: Hoe gaat het er? Waar kan de wijk worden verbeterd? Zo kan de gemeente betere keuzes maken die voor inwoners belangrijk zijn. Het plan gaat niet alleen over de toekomst. Ook staat er een overzicht in van wat er op korte termijn in Tiel-West gebeurt.

Nieuwbouwplannen
Wijkregisseur Marja van Toorn: “Er gebeurt veel in de wijk. Zo zijn er nieuwbouwplannen, werken we aan de weg en riool. Ook is Tiel-West een actieve wijk waar op sociaal vlak ongelooflijk veel gebeurt. In het wijkplan hebben we vooral gekeken naar de openbare ruimte: wat gaat goed, wat zijn aandachtspunten en wat zijn de wensen van de wijk? Zo gaan we binnenkort het wandelpad bij de Vurenlaan opknappen en komt er een watertappunt bij het Cruijff Court. Met dit wijkplan hebben we een goed overzicht wat we met elkaar kunnen doen om de wijk nog mooier en veelzijdiger te maken.”

Meer wijkplannen
Binnenkort presenteert de gemeente Tiel het eerste wijkplan aan de wijk Tiel-West. Het is de bedoeling dat voor andere wijken in Tiel ook wijkplannen komen.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie