Afbeelding
Foto: Aangeleverd

‘Super vrijwilliger’ Frederik Bennis verlaat Tiel, mét lof!

Algemeen 604 keer gelezen

TIEL • Met bloemen en Flipje onder zijn armen verliet Frederik Bennis (65) de werkkamer van wethouder Carla Kreuk-Wildeman. Samen met lovende woorden en een groot dankjewel. 

De wethouder zette hem in het zonnetje als dank voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor Tiel. Voor veel mensen is Frederik een vertrouwd en geliefd gezicht. Hij gaat Tiel verlaten om samen met zijn echtgenoot in Frankrijk te gaan wonen. Zeer gegund, maar wat gaat Tiel hem missen!

Greep uit activiteiten en successen

Frederik heeft een indrukwekkende staat van dienst als vrijwilliger bij diverse organisaties, stichtingen en initiatieven. Zijn cv telt meerdere pagina’s. Zo was hij de drijvende kracht achter Tour de Waal, hét Vrijheidsevenement aan de oevers van de Waal rond en met Bevrijdingsdag op 5 mei. Daarnaast zorgde hij er - als vrijwilliger bij de ANWB - voor dat er veel fietsen werden gecheckt en gerepareerd, dat oude fietsen een nieuwe bestemming kregen en dat de bruine, toeristische borden bij Tielse monumenten werden geactualiseerd en hersteld. Daarnaast was Frederik betrokken bij twee cliëntenraden: die van Ambulancezorg Gelderland-Zuid en van het Eerstelijns Centrum Tiel.

Lid van de Orde van Oranje Nassau

In 2014 werd Frederik Vrijwilliger van het Jaar. Van het geld dat hij won, € 500,-, richtte hij stichting Ouderen Gelderland op, dat vereenzaming van ouderen tegengaat. Via deze stichting bracht hij ouderen samen aan aanschuiftafels, bij kerstdiners en vele andere activiteiten. Ook zette hij zich samen met de GGD vanuit zijn stichting in om ondervoeding bij ouderen terug te dringen. In 2016 ontving hij voor al zijn verdiensten een Koninklijke Onderscheiding. Namens Zijne Majesteit de Koning mocht burgemeester Hans Beenakker hem benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. En hem het felbegeerde en dikverdiende lintje opspelden.

Super-vrijwilliger die wij gaan missen

En nu is het bijna 2022 en gaat Frederik Tiel verlaten. Wethouder Carla Kreuk-Wildeman vindt dat erg jammer, maar is hem zeer dankbaar: “Ik heb Frederik leren kennen als super-vrijwilliger op echt héél veel vlakken. Ongelooflijk wat hij allemaal heeft opgepakt, aangezwengeld en gerealiseerd. We gaan hem enorm missen in Tiel, maar wensen hem en zijn man veel geluk in Frankrijk.”

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie