• De bestuurder viel uit de veegwagen en kwam zwaargewond tussen het voertuig en de vangrail terecht.
• De bestuurder viel uit de veegwagen en kwam zwaargewond tussen het voertuig en de vangrail terecht. Foto: Marco van Deick@media

Bestuurder veegwagen zwaargewond na aanrijding A15

112 1.139 keer gelezen

KAPEL AVEZAATH • Op de A15 richting Rotterdam, tussen de afslag Tiel-West en Wadenoijen, vond woensdagmiddag even na twee uur een ernstig ongeval plaats. Een vrachtwagen reed achterop een veegwagen, die op de vluchtstrook reed. De veegwagen begon te tollen en kantelde vervolgens op de vluchtstrook. De bestuurder viel uit het voertuig en kwam zwaargewond tussen het voertuig en de vangrail terecht. Hij is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.

De bestuurder van de vrachtwagen is met behulp van de brandweer uit het voertuig geklommen. Hij is ter  controle naar het ziekenhuis in Tiel gebracht. Door het ongeval werd de cabine volledig vernield. Bij het ongeval kwamen vier ambulances, meerdere brandweervoertuigen en een traumahelikopter. Een tweede traumahelikopter werd geannuleerd.

Lange file
Er ontstond een lange file door het ongeval. De vangrail is over een behoorlijke afstand zo beschadigd, dat deze met spoed moet worden gerepareerd. De verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.


Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie