Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
<p>• Viego Tijssen sprint in Meerkerk naar de overwinning.</p>

• Viego Tijssen sprint in Meerkerk naar de overwinning.

(Foto: Rick den Besten)

Viego Tijssen snelste in sprint zeven man sterke kopgroep Arno Wallaard Memorial Junioren

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • Viego Tijssen van Wielervereniging De Amstel was zaterdagochtend de snelste renner in de junioreneditie van de Arno Wallaard Memorial. En misschien ook wel de slimste.

“In de ochtend heb ik het parcours goed verkend en ik wist dat ik als tweede uit de bocht moest komen. Justus Willemsen is de betere sprinter, maar die reed op kop. Ik hoefde het richting de finish alleen maar af te maken”, aldus de 17-jarige Amstelvener.

Karst Hayma uit het verre Pijze won het sprintklassement. “Heel veel deden niet mee voor die prijs, maar spijt heb ik niet. Ik zat goed in de wedstrijd en ben heel erg tevreden met dit resultaat”, aldus Hayma (16).

Net als de winnaar was hij één van de vroege vluchters van de zevenkoppige kopgroep, die al na twintig kilometer ontstond tot het einde bijeen bleef. Achter Viego Tijssen werd Ingmar van den Bosch tweede en Justus Willemsen. Karst Hayma klasseerde zich als vierde.


 Foto: Rick den Besten

De (thuis)renners van RC Jan van Arckel speelden geen rol van betekenis. Ottolander Jost van de Streek handhaafde zich in de derde groep.

Theo Sprong,
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier