Afbeelding
Foto: 123RF.com

Zomerlezen met Bip van start in Leerdam

Algemeen 178 keer gelezen

leerdam • Wethouder Kees Bel heeft vorige week voorgelezen aan kinderen van groep 1/2 van basisschool Het Mozaïek. Ook deelde hij Bip-boekjes uit aan de kinderen. Daarmee is het Zomerlezen met Bip in Leerdam van start gegaan. Met een stempelactie, zoektocht in de Bibliotheek en voorleesactiviteiten zorgt leesmonster Bip van de Bibliotheek ervoor dat kinderen t/m 7 jaar ook in de vakantie plezier hebben met lezen en luisteren naar verhalen.

Er werd gestart met het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’ dat werd voorgelezen door de wethouder. De kinderen konden kijken naar de vertelplaten in het vertelkastje terwijl ze aandachtig luisterden. Na het voorlezen werd er samen gezongen en gespeeld met allerlei dingen die boer Boris meeneemt naar zee. Hierna was het tijd om het materiaal van Zomerlezen uit te delen. Dit werd ook gedaan door de wethouder. 

De kinderen kregen een kleurplaat met voorleestijden erop, het Bip-doeboekje en een flyer om gratis lid te worden van de Bibliotheek. De wethouder vertelde de kinderen dat hij zelf ook erg van lezen houdt en dat de kinderen zeker eens naar de Bibliotheek moesten komen. “Het ziet er daar heel vrolijk uit, vol met boeken. Jullie moeten zeker eens met je ouders komen kijken!”

Bip-boekje met stempelkaart
Alle kinderen t/m 7 jaar kunnen meedoen met Zomerlezen met Bip. Kinderen die geen boekje hebben gekregen, kunnen het ophalen in de Bibliotheek Leerdam. In het boekje staan vragen over Bip die je met behulp van een zoektocht door de Bibliotheek kunt beantwoorden. Bij juiste antwoorden verdienen kinderen een tattoo van Bip. Ook staat er een stempelkaart in het doeboekje. Daarmee sparen de kinderen voor een mooi Bip-pakket, door het lenen van boeken en het meedoen aan activiteiten. Het project loopt van 13 juni t/m 26 augustus.

Activiteiten
Elke woensdag in de zomervakantie kunnen de kinderen in de Bibliotheek komen luisteren naar verhalen en leuke dingen doen.

Kijk voor het programma en meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerlezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden