Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
• De bijeenkomst in Hagestein.
• De bijeenkomst in Hagestein. (Foto: Aangeleverd)

VHL on tour: raad bezoekt Hagestein

  •   keer gelezen

HAGESTEIN • De gemeenteraad van Vijfheerenlanden is donderdagavond op bezoek geweest in Hagestein. Op uitnodiging van het lokale dorpsinitiatief bezocht men het dorp waar diverse sprekers de raad bijpraatten over onder andere de plannen om een multifunctioneel centrum te realiseren.

“We hebben onze plannen al gepresenteerd aan de vorige raad, maar het leek ons goed om ook de nieuwe gemeenteraad en wethouders nog een keer duidelijk te maken wat de ideeën zijn”, zegt Frank bal, voorzitter van openbare basisschool Meester Vos en één van de initiatiefnemers.

“We willen een multifunctioneel centrum creëren waarin de school ,het dorpshuis, de buitenschoolse- en kinderopvang samenkomen. Op den duur zouden we er dan bijvoorbeeld ook graag een logopedist en een dyslexiespecialist aan toevoegen. Ik heb het idee dat de plannen positief werden ontvangen."

Aan vernieuwing toe
De huidige school en het dorpshuis zijn duidelijk aan vernieuwing toe, ziet ook de gemeente. Men gaat dan ook verder met de initiatiefnemers onderzoeken wat er haalbaar is en hoe de plannen gefinancierd kunnen worden. Op de avond was het ook mogelijk voor inwoners om in te spreken. Hierin kwam onder andere naar voor dat de verkeersituatie goed bekeken moet worden, omdat de Meester Vos er komend jaar zo’n 100 leerlingen bij krijgt. Andere thema’s waren groen en duurzaamheid binnen het dorp en de bouw van seniorenwoningen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten