Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Aangeleverd

Waterpolodames De LINGE/PCG verliezen in Oss

  •   keer gelezen

OSS • Het eerste damesteam van De Linge PCG moest zaterdag 14 mei naar Oss voor de return tegen Arethusa. Waar de kdames twee weken geleden slechts met twee doelpunten verschil verloor, was men nu kansloos. Het werd 15-6.

De dames uit Oss startten met een sterke pressing, iets wat ze gedurende de hele wedstrijd volhielden. Ze zorgden ervoor dat de Leerdams/Gorinchemse dames moeilijk de bal bij hun ploeggenoten kwijt konden of dat ze deze onderschepten. De bezoeksters hadden hier gedurende de wedstrijd vaak geen antwoord op. Het bleek al snel dat de thuisploeg een maatje te groot was en dat er geen vuist tegen gemaakt kon worden, ondanks de wil en inzet. 

Al in de eerste periode stond het 5-0 voor de thuisploeg. Kimberly de Pater kon vanuit een strafworp aan het einde van deze periode  pas de ‘hatelijke nul’ van het scorebord halen. De Arethusa bleef de hele wedstrijd beter en stopte dus bij 15-6. 

Namens De Linge/PCG scoorde Kimberly de Pater vier maal. Sybrina Laurisen en Iris Schepers maakten allebei één treffer. Aanstaande zaterdag speelt het team thuis in Gorinchem om 20.00 uur tegen AquAmigos uit Waalwijk. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten