Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Nico Van Ganzewinkel

Laatste spelavond toneelroute Vianen verplaatst naar 11 mei

  •   keer gelezen

vianen • De derde en laatste spelavond van de toneelroute Vianen is verplaatst van 19 naar 11 mei en wordt ook weer gehouden in Basisschool de Voorhof, De Looch 3 te Vianen van 19.30 tot 21.30 uur.

De tweede spelavond voor de Toneelroute door Vianen werd op 14 april gehouden, met dank aan de Voorhof voor het ter beschikking stellen van de speelruimte. Vrijwel alle acteurs waren aanwezig en er werd met veel passie gespeeld. Dit resulteerde in een aantal hilarische spelmomenten. Anne-Marie Grosfeld, de artistiek leider van de Toneelroute, weet met haar kennis en ervaring iedereen te inspireren en zo het beste acteertalent in iedere speler naar boven te halen.

De Toneelroute wordt om het jaar gehouden op en rondom de Voorstraat in Vianen. In 2021 was er een Toneel Amuse. Een mini-versie vanwege corona. Deze was ondanks alle beperkingen toch heel succesvol. Dit jaar verwacht de Toneelroute weer een uitvoering zonder beperkingen met vrij toegang voor iedereen en hopen ze het succes van voorgaande jaren te evenaren.

Monumentendag
De Toneelroute 2022 wordt gehouden op zondag 11 september. Deze dag valt samen met monumentendag en ook veel prachtige panden aan de Voorstraat stellen zich deze dag open voor de Toneelroute en bieden zo de kans om binnen een kijkje te nemen. Een deel van de Toneelroute wordt buiten gespeeld en een deel binnen. De Toneelroute wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers en de toegang is gratis.

Het thema van deze vijfde editie is ‘Verbinding’. Er is gezocht naar bijzondere verhalen uit de 16 gemeenten van de Vijfheerenlanden en deze zijn vertaald naar 30 toneel- en muziekstukken. Dit jaar is een lustrum jaar en daarbij hoort natuurlijk een grootse opening. De opening vindt dit jaar buiten plaats zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Aanmelden
Inmiddels zijn de meeste voorstellingen voorzien van acteurs en kan straks het echte oefenen beginnen. Voor de grote openingsacte is de Toneelroute nog op zoek naar veel figuranten. Wie het leuk vindt om mee te doen kan zich aanmelden: vrijwilliger@toneelroute.nl

Zie hieronder de fotoreportage van Nico van Ganzewinkel van de vorige spelavond. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten