Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Aangeleverd

Team Sportservice houdt kinderen van Vijfheerenlanden in beweging

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Regelmatig bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Een kind voelt zich blijer en zelfverzekerder. Dit zijn belangrijke voordelen, die kunnen helpen tijdens deze onzekere tijd.

Om deze reden heeft Team Sportservice Vijfheerenlanden tijdens de kerstvakantie van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 januari op verschillende buitenlocaties sportactiviteiten georganiseerd. Binnen de huidige mogelijkheden, hebben basisschoolleerlingen van groep 1 tot en met 8 weer kunnen ervaren hoe leuk bewegen is.

Samen blijven bewegen, ondanks beperkingen
Na de persconferentie van 14 december bleef sporten in de buitenlucht voor kinderen onder de 18 jaar mogelijk. Tijdens de voorbereiding heeft Team Sportservice Vijfheerenlanden hier rekening mee gehouden.

De activiteiten werden georganiseerd op de sportvelden van Leerdam, Lexmond en Vianen. Hier konden kinderen hun energie kwijt tijdens sportieve activiteiten, zoals hockey en voetbal. Een groep van gemiddeld 15 kinderen per dag hebben hier, ondanks de regen en kou, van genoten.

Meer sportactiviteiten in de buitenlucht
Het belang dat kinderen moeten blijven bewegen, ziet ook de gemeente Vijfheerenlanden. Na de persconferentie is in samenspraak met de gemeente daarom besloten de kerstvakantie activiteiten in aangepaste vorm door te laten gaan.

Daarnaast heeft de gemeente diverse organisaties (waaronder Team Sportservice Vijfheerenlanden) gevraagd om, binnen de geldende maatregelen, de aankomende periode meer buiten activiteiten te organiseren voor basisschoolleerlingen. Meer informatie hierover volgt via de scholen, socials en website van Team Sportservice Vijfheerenlanden.

Team Sportservice Vijfheerenlanden Team Sportservice Vijfheerenlanden zet zich in voor sport en bewegen voor iedereen. Samen met de gemeente en inwoners van Vijfheerenlanden werken zij aan een gezonde, vitale en sociale samenleving.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten