Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
<p>&bull; VHL Lokaal presenteert leden van de kieslijst.</p>

• VHL Lokaal presenteert leden van de kieslijst.

(Foto: Mimi van Rossem)

VHL Lokaal presenteert leden kieslijst

  •   keer gelezen

LEERDAM • VHL Lokaal heeft zaterdag haar kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraad verkiezing die op 14,15 en 16 maart wordt gehouden.

Lijsttrekker voor VHL Lokaal is Teus Meijdam. Dit was al sinds de ledenvergadering van 2 november vorig jaar bekend. Unaniem is toen besloten dat Meijdam net als in 2018 de lijsttrekker van de partij is. 

Afgelopen week zijn de overige kandidaten bekend gemaakt. De lijst laat een mooie mix zien van nieuw talent en oudgedienden. De kandidaten zijn: John van der Velden ( Vianen), Shalandra Hitipeuw (Leerdam), Thomas Uittenbogaard (Leerdam), Wim van Dijk (Ameide), Govert Versluis ( Meerkerk) Ellie Meijdam (Leerdam), Monique van den Broek ( Kedichem), Hans van den Berg (Leerdam), Wayne Hol (Leerdam), Henk Heiltjes (Leerdam), Jan van Santen (Leerdam) en Joep van den Enden ( Vianen). 

Ook is inmiddels op de site van VHL Lokaal het verkiezingsprogramma te lezen. Intussen zijn ook de bestuurlijke problemen opgelost. De drie bestuursleden die hun taak neerlegden zijn lid gebleven en hun plaats in het voorlopige bestuur is ingenomen door Govert Versluis, Monique van den Broek en Henk Heiltjer.

Om de aandacht van het grote publiek te trekken heeft VHL Lokaal een oude caravan opgepimpt in de kleuren van de partij en hiermee gaat VHL Lokaal op verkiezingspad.

Hoofdpunten uit het verkiezingsprogramma: VHL Lokaal zet zich in om open en transparant de belangen van de inwoners te behartigen, met behoud van de eigen identiteit van iedere kern. Daarnaast wil VHL Lokaal inwoners meer betrekken bij besluitvormingen, meer betaalbare woningen voor iedereen, goede onderwijsmogelijkheden, betaalbare gemeentelijke lasten, goed openbaar vervoer en de leefbaarheid in iedere kern bevorderen. 

Verder zet VHL Lokaal zich in voor goede betaalbare sportaccommodaties en een goed en verantwoord jongeren en ouderenbeleid en armoedebestrijding. Ook wil VHL Lokaal duurzaamheid stimuleren en is de partij tegen grote windmolens en zonneweides.

door Mimi van Rossem

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten