Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
<p>&bull; Burgemeester Sjors Fr&ouml;hlich van gemeente Vijfheerenlanden</p>

• Burgemeester Sjors Fröhlich van gemeente Vijfheerenlanden

(Foto: FERRY VERHEIJ)

Brief van burgemeester Sjors Fröhlich aan inwoners Vijfheerenlanden: ‘Hou je strikt aan alle maatregelen’

  •   keer gelezen

LEERDAM • Burgemeester Sjors Fröhlich heeft in een brief alle inwoners en ondernemers binnen de gemeente Vijfheerenlanden opgeroepen om zich aan de nieuwe maatregelen te houden: "Er komen betere tijden, daar ben ik van overtuigd."


De burgemeester toont in de brief begrip voor getroffen ondernemers. "Door het snel oplopende aantal besmettingen en de nieuwe variant kwam de regering tot nieuwe, strengere maatregelen. De anderhalve meter afstand is weer verplicht. Het voelt een beetje als terug naar af. Dit was niet beloofd. De vaccinaties zouden ons uit de crisis helpen. Ik begrijp heel goed dat het niet logisch en misschien zelfs oneerlijk voelt. Zeker voor (horeca)ondernemers die opnieuw veel omzet zien verdampen", aldus Fröhlich.

Toch roept hij eenieder op om zich aan de maatregelen te houden en ook te letten op het advies: wees voorzichtig bij contacten tussen ouderen vanaf 70 jaar en kinderen . Met name tijdens Sinterklaas en Kerst is dit lastig, want dat zijn momenten om met de hele familie herinneringen te maken, volgens Fröhlich.

"Toch wil ik u op het hart drukken ook deze regel na te leven. Vind mogelijkheden om met elkaar, op afstand, deze feestmaand te beleven en te vieren", zegt hij.

De bestuurder geeft aan dat we dit allemaal vooral doen voor de zorg, waar we volgens hem aan de vooravond staan van een 'ongekend ernstige situatie'. 

Zo zegt hij: "De ziekenhuizen lopen over en het risico bestaat dat we niet meer alle ernstig zieken of gewonden kunnen helpen op de IC. Ook ‘onze’ ziekenhuizen in Nieuwegein, Gorinchem en Utrecht hebben met deze situatie te maken. Mensen die wachten op een dringende niertransplantatie of hartoperatie zijn gebeld met de mededeling dat hun ingreep moet worden uitgesteld. Voor sommigen kan dat zeer ernstige gevolgen hebben."

Fröhlich vraagt ongevaccineerden dan ook om hun keuze te heroverwegen. Volgens hem zorgt vaccineren ervoor dat druk op de zorgt wordt verlicht en dat 'die mevrouw verderop in de straat misschien toch haar levensreddende kankeroperatie kan ondergaan'. 

Hij sluit af met de oproep om elkaar toch ook vooral te steunen: "Geef wat extra aandacht, toon belangstelling. Dat helpt, echt. En denk ook aan onze lokale ondernemers. Zij verdienen onze steun en klandizie, zeker in deze barre tijden." 

Gertjan den Ouden
Redacteur Vijfheerenlanden
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier