Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Henk Lammertink

Aanleg Park Monnikenhof Vianen gestart met planten van zeven bomen

  •   keer gelezen

VIANEN • In het Park Monnikenhof in Vianen zijn woensdag de eerste zeven bomen geplant. Na vele jaren van voorbereiding is hiermee het startsein gegeven voor de verdere ontwikkeling van het park.          


Onder aanwezigheid van de werkgroep, omwonenden en De Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM) stak wethouder Christa Hendriksen symbolisch een schop in de verse aarde.

Werkgroep
Vanaf 2019 heeft de Werkgroep Park Monnikenhof zich ingezet om het park vorm te geven.

Sudan Iseger vertelde vol trots dat de werkgroep was onderverdeeld in subgroepjes van 4 á 5 man, dit om plannen en ideeën verder uit te werken. Het heeft uiteindelijk geleid tot een zestal thema’s die in de totale uitvoering zullen worden geïntegreerd. 

Iseger: “Onze plannen moesten wel realistisch zijn en zijn, in opdracht van de gemeente, nader uitgewerkt door een architectenbureau.”

Wijkambassadeur Mark Mom stelt zich bescheiden op: “Het meeste werk is gedaan door mijn voorganger. Het plan was al bijna gereed, het moest nog wel worden voorgelegd aan de gemeenteraad, waarbij de financiële onderbouwing ook niet onbelangrijk was.”  

Het totale plan omvat onder andere de aanleg van natuurvriendelijke oevers, het versterken van de groenstructuur, verbeteren van de fiets- en voetpadenstructuur en de aanleg en optimalisatie van de openbare verlichting. “Na een lange tijd van voorbereiding gaan we eindelijk van start,” aldus Mom.

Participatie traject
Wethouder Hendriksen legt uit dat door het bouwen van de nieuwe Parkschool en het slopen van het oude schoolgebouw er een kaal stuk grond in het park ontstond. De gemeente wilde niet alleen invulling geven aan deze grond, maar het totale park onder de loep nemen.

Onder het credo “Samen werken aan park Monnikenhof” is er een participatie traject gestart en zijn de inwoners actief betrokken bij de ontwikkeling van het park. 

Hendriksen: “Als gemeente zijn wij dan ook erg blij dat de bewoners de handschoen hebben opgepakt en via de Werkgroep Park Monnikenhof invulling hebben gegeven aan de verdere ontwikkelingen van het park.”

Stapsgewijs zal het park onder handen worden genomen. De eerstvolgende stap is de aanleg van een omheinde hondenspeelplaats, waar honden vrij kunnen loslopen en spelen en waar ze niet kunnen weglopen. De stap die daar opvolgt is de aanleg van een veilige speelplek voor kinderen.

“De leefbaarheid van de wijk Monnikenhof wordt verbeterd met een centrale, groene ontmoetingsplek voor iedereen,” schrijft het college in een voorstel aan de gemeenteraad. Met de plaatsing van deze zeven bomen is de eerste stap gezet om te komen tot deze, door omwonenden felbegeerde, groene ontmoetingsplek.

door Henk Lammertink

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten