Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Lekker met de hond er op uit

Algemeen 485 keer gelezen

Eenzaamheid komt voor in alle bevolkingsgroepen. Door allerlei verschillende omstandigheden kan de eenzaamheid ineens toeslaan. Ook in de coronatijd tijdens de lockdown voelden mensen zich vaak eenzaam. 

Het is niet voor niets dat sommigen in deze tijd een huisdier hebben aangeschaft. Het was zeker een ideale tijd om de pup op te voeden.

Huisdier nemen
Het gebeurt wel vaker dat mensen uit eenzaamheid een huisdier aanschaffen. Op zich is dat een prima beslissing, mits men beseft dat het dier voor de komende jaren zorg, aandacht en liefde nodig heeft. Ook zitten er kosten aan een dier verbonden, niet alleen het voedsel maar ook een dierenarts bezoekje kan aardig in de papieren lopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden om het huisdier te verzekeren. Een hondenverzekering afsluiten kan uiteindelijk behoorlijk in de kosten schelen.

Kat of hond?
Een kat is gezellig in huis, maar een hond loopt met zijn baasje mee naar buiten. De hond moet nu eenmaal uit en hierdoor komt men nog eens ergens. Alleen al in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden vind je meer dan 400 knooppunten met wandelroutes. Het is schitterend om met de hond in het oerhollandse landschap van polders, dijken, weilanden, knotwilgen, molens en koeien te lopen.

Wandelen in de Vijfheerenlanden
Tussen de Lek en de Linge is bijvoorbeeld een schitterend wandelgebied. Het vogelrijke natuurgebied Zouweboezem is ook een aanrader. Check wel altijd even of de hond is toegestaan en waarschijnlijk moet hij in ieder geval aan de lijn gehouden worden in de meeste gebieden. Zelfs wandelen met de hond door de Middeleeuwse plaatsen Ameide, Leerdam en Vianen kan leuk zijn. Vergeet tijdens een tussenstop op het terras niet om een waterbak voor de hond te vragen.

Wandelen met de hond
Hoe heerlijk de schitterende wandelroutes ook zijn, het kleine wandelingetje met de hond in de buurt kan een mens ook goed doen. Mensen die een hond hebben, komen meer buiten en leren vaak snel andere hondeneigenaren kennen. Meestal is er wel een praatje tussen hondenbezitters, zeker als de honden elkaar ook leuk vinden. Maar ook het praatje met de buurvrouw over de hond of die ouder waarvan de kinderen even de hond willen aaien. De hond is dus niet alleen een maatje in huis, maar hij is vaak ook een gespreksonderwerp op straat.

Een gouden mandje
Behalve alle voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen. Zo kan een hond geen hele dagen alleen thuis zijn. Het is net een kind; deze heeft altijd zorg en aandacht nodig. Een pup kan ook heel bewerkelijk zijn. Soms is het verstandiger om een volwassen dier te nemen. Vaak zitten ook in deze regio de dierenasiels vol met honden en katten van mensen die het dier in een opwelling hebben genomen en later er vanaf willen. Het is natuurlijk geweldig als een dergelijk dier een gouden mandje vindt bij iemand die eenzaam is en genoeg tijd voor het dier heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden