• John van Duuren, de nieuwe trainer van VIKO.
• John van Duuren, de nieuwe trainer van VIKO. (Foto: Aangeleverd)

Kampioenschap en promotie voor VIKO

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • Het eerste team van VIKO is uitgeroepen tot zaalkampioen in de 2e klasse E en promoveert naar de landelijke 1e klasse.


De korfballers stonden na elf gespeelde wedstrijden bovenaan met 17 wedstrijdpunten en een doelsaldo van +31 (220-189), op slechts één wedstrijdpunt gevolgd door Tiel.

In maart werd de competitie stilgelegd vanwege het coronacrisis. Op dat moment was VIKO slechts drie wedstrijden verwijderd van het einde van het zaalseizoen.

Einde competitie
Uiteindelijk werd al snel bekend dat zowel in de zaal als op het veld dit seizoen geen wedstrijden meer gespeeld zouden worden. De korfbalbond KNKV had echter meer tijd nodig om een besluit te nemen over de afwikkeling van de competitie. Op dinsdag 7 april is dit besluit uiteindelijk gecommuniceerd en voor het wedstrijdkorfbal in de zaal betekende het dat de stand gerekend wordt als eindstand.

VIKO kwam in de landelijke eerste klasse voor het laatst uit in 2008. "Zeker gezien het verloop binnen de selectie aan het begin van dit seizoen, is dit een zeer knappe prestatie", zegt woordvoerster Tessa Crone. "De eerste klasse brengt nog een extra dimensie met zich mee, want daarin wordt gespeeld met een schotklok. Hier kijken vele spelers naar uit om mee aan de slag te gaan."

Voor VIKO 2 betekende dit besluit dat in de zaal gehandhaafd wordt in de reserve tweede klasse. Voor het veldseizoen is door het KNKV besloten dat deze als 'niet gespeeld' wordt beschouwd en komen alle teams volgend seizoen uit in dezelfde klasse als het huidige seizoen. VIKO 1 speelt daarmee op het veld ook eerste klasse en VIKO 2 reserve tweede klasse.

Ondanks dat er geen fysiek feest gevierd kon worden, vierde de VIKO selectie vorige week dinsdag met een digitale borrel en werd er geproost op het mooie resultaat.

Nieuwe trainer
Terwijl de korfbalactiviteiten stil lagen, heeft de technische commissie van VIKO niet stil gezeten en is bezig gegaan met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. De huidige trainer Rob Siemers was aan het begin seizoen op het laatste moment aangetrokken. Dit nadat Gert Krook, die eigenlijk als hoofdtrainer was aangesteld, zich wegens gezondheidsredenen moest terugtrekken. Rob had daarbij aangegeven dit sowieso alleen voor seizoen 2019/2020 te doen.

Vanaf het nieuwe seizoen wordt de 57-jarige Amsterdammer John van Duuren de nieuwe trainer bij VIKO.

Van Duuren heeft veel ervaring, zowel als speler en als trainer. Hij speelde tot zijn 28e bij Blauw-Wit Amsterdam. Door een reeks blessures zag hij zich genoodzaakt om te stoppen. "Ik had in de jaren daarvoor z'n beetje alles gescheurd wat mogelijk was", zegt Van Duuren. Na zijn actieve carrière werd hij een succesvolle trainer. Met de B1 van Blauw Wit werd hij Nederlands kampioen. Hij had vervolgens heel wat andere clubs onder zijn hoede, zoals Triaz, Fiducia, Synergo OVVO (reserve korfballeguea), Velocitas, SDO Hillegom, Rapd en Vriendenschaar Bodegraven. Tot dit seizoen was hij actief bij de Leidse korfbalvereniging Sporting Trigon. Een jaar geleden behaalde de club onder zijn leiding de titel in de klasse 1C. In oktober kreeg Van Duuren te maken met een schouderblessure, waardoor hij het seizoen bij de Leidse club niet af kon maken.

Van Duuren heeft veel zin om in Vianen aan de slag te gaan. "Dat VIKO nu gepromoveerd is, is mooi meegenomen. Maar dat is voor mij niet bepalend geweest om uiteindelijk voor deze club te kiezen."

Ondanks de corona-periode hoopt Van Duuren gewoon in augustus met de voorbereiding van het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. "Dat we vanaf volgend seizoen gaan werken met een schotklok vind ik een grote uitdaging. Na 25 seconden ben je gedwongen om op de korf te schieten. Dat maakt het spel veel aantrekkelijker."

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier