• Luc de Zeeuw scoorde twee keer.
• Luc de Zeeuw scoorde twee keer. (Foto: Natasja Cleassens.)

Hoopvolle zege voor waterpoloheren

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • Het heren waterpolo team van de Albatros kreeg zaterdag de nummer een van de competitie ZPC Amersfoort op bezoek in Vianen.


Na de winterstop is het team van de Albatros nog niet compleet geweest., maar intussen is het Viaanse team weer uit de blessurezorgen. Deze keer moest alleen aanvoerder Bas van Wiggen afhaken. Voor hem debuteerde Menno van den Bovenkamp in het team van Albatros.

Bol van ervaring
Amersfoort staat bol van ervaring en is de laatste drie wedstrijden altijd net te sterk geweest voor Albatros. Zaterdag werd de ban doorbroken in een prachtige wedstrijd waar Albatros liet zien dat zij veel sterker zijn dan de huidige zesde plek doet vermoeden.

De teams waren de eerste twee periodes nog sterk aan elkaar gewaagd met de periodestanden 3-2 en 2-3. De derde periode trok Albatros onder aanvoering van Joran Velis en Lucas Schreuder even flink door met snelle aanvallen die keurig werden afgemaakt. Een periodestand van 5-1 was deze wedstrijd genoeg om de winst naar zich toe te trekken.

Ander vaatje
Met een 10-6 versprong werd de laatste periode gestart. Amersfoort moest echt uit een ander vaatje tappen omdat het aan snelheid niets had in te brengen, en dus werd meer op hun ervaring gespeeld. Hiermee kwam Amersfoort nog iets terug maar moesten zij zich met een periodestand van 3-4 neerleggen bij een 13-10 nederlaag en dwongen zij het respect af van de Amersfoortse heren.

De positieve uitslag verhult echter enkele cruciale aspecten in het spel van Albatros. De uitslag had namelijk veel beter kunnen zijn als spelers zich nog meer hadden gehouden aan de afspraken die vooraf waren gemaakt. Door het niet goed genoeg kijken en passen van de bal werden veel kansen om zeep geholpen.

Scores: Joran Velis en Lucas Schreuder - 3, Luc de Zeeuw en Jani Sialiaridis - 2, Arjan Uijtewaal Dylan Kroes en Vincent Chaigneau - 1.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier