VIKO sterkste in duel tegen medekoploper

Sport 213 keer gelezen

VIANEn • VIKO doet goede zaken en wint in een zwaarbevochten wedstrijd van concurrent Telstar uit Hoevelaken met 15-12.

Beide teams stonden voor deze wedstrijd met ieder twee verliespunten aan kop van deze competitie en het beloofde een spannende strijd te worden. De tribune zat vol met supporters voor beide ploegen en de spanning was te snijden voor aanvang van de wedstrijd. Jelmar van Zoolingen moest geblesseerd afhaken, waardoor Sem Schipper in de basis stond.

Voortvarend van start
Telstar ging voortvarend van start en was de meest scherpe ploeg in de beginfase. VIKO kon nog tot 3-4 bijblijven, maar daarna nam Telstar steeds meer het initiatief en liep uit naar een 3-7 voorsprong halverwege de eerste helft. VIKO kon maar moeilijk de korf vinden, bleef zoeken naar kansen en knokte zich terug naar 7-8 bij rust.

Verdedigen
In de tweede helft besloot VIKO nog sterker te gaan verdedigen, waar Telstar maar moeilijk een antwoord op kon vinden. Beide ploegen wisten moeizaam de korf te vinden en tot ver in de tweede helft ging de strijd gelijk op. Telstar raakte geïrriteerd door het spel van VIKO, waardoor het spel grimmiger werd. De sterk fluitende scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan, greep in waar nodig was, waardoor de wedstrijd niet uit de hand liep.

Reputatie
Met een 8-9 stand op het scorebord bracht de coach Niels de Jong in de ploeg. De speler uit het tweede zorgde in het verleden vaak net voor een belangrijk doelpuntje en werd nu ook door de aanvalsvak in stelling gebracht. De Jong maakte zijn reputatie als waardevolle invaller waar en bracht de stand op 11-11.

Grip
VIKO begon in de winst te geloven en Telstar raakte steeds meer de grip op de wedstrijd kwijt. De Hoevelakers wisten nog wel op voorsprong te komen, maar de thuisploeg kreeg steeds meer vertrouwen en met vier doelpunten achter elkaar van Esmee Dubbers en Marcel Hijnen, was Telstar gebroken en geloofde er niet meer in. VIKO speelde de wedstrijd rustig uit en bij het laatste fluitsignaal stond er een mooie eindstand op het scorebord, 15-12.

Door de winst staat VIKO alleen aan kop in de tweede klasse en het zal iedere week hard moeten knokken om in maart het kampioenschap te kunnen vieren. Volgende week gaat het team op bezoek bij hekkensluiter EKVA uit Almere.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom - 5, Esmee Dubbers - 4, Aron Neijmeijer - 3, Marcel Hijnen - 2 en Niels de Jong - 1.