Turnsters strijden voor kwalificatie

  •   keer gelezen   Sport
• Manon Schuur turnde een stabiele wedstrijd.
• Manon Schuur turnde een stabiele wedstrijd. (Foto: Ramon Oost)

AMSTERDAM • Zestien turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen streden zaterdag in Amsterdam voor kwalificatie naar de landelijke competitie.


Jeugdturnster Manon Schuur turnde in de 3e divisie een stabiele wedstrijd. Ze werd vierde, wat beloond werd met een medaille. Binnenkort wordt duidelijk of het genoeg is voor deelname aan de landelijke wedstrijden, evenals voor Liese Altorffer (7e) en Kajsa Cannemeijer (9e).

In de 2e divisie greep jeugdturnster Ben Hui Boer, die reeds gekwalificeerd was, het brons mede door een goed uitgevoerde vloeroefening.

Bij de senioren 2e divisie kwalificeerden ook Sanne Oost en Danique Meijdam zich. Oost turnde goede oefeningen op sprong, balk en vloer en won de zilveren medaille. Meijdam wist op alle onderdelen stabiel te turnen en werd 5e. Junior turnster Nine Klazema maakte enkele foutjes op brug en balk maar haar vierde plaats was ook genoeg voor doorstroming en een medaille.

Voor Ivy van Bruggen (senior 3e divisie) was er nog een bronzen medaille voor haar 4e plaats evenals voor Suzanne Barzilay die 4e werd bij de pupil 1, N2. Simone Kranghand werd net als bij haar eerste kwalificatie weer 5e bij de instap N3.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier