• Manon Schuur turnde een stabiele wedstrijd.
• Manon Schuur turnde een stabiele wedstrijd. Foto: Ramon Oost

Turnsters strijden voor kwalificatie

Sport 256 keer gelezen

AMSTERDAM • Zestien turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen streden zaterdag in Amsterdam voor kwalificatie naar de landelijke competitie.

Jeugdturnster Manon Schuur turnde in de 3e divisie een stabiele wedstrijd. Ze werd vierde, wat beloond werd met een medaille. Binnenkort wordt duidelijk of het genoeg is voor deelname aan de landelijke wedstrijden, evenals voor Liese Altorffer (7e) en Kajsa Cannemeijer (9e).

In de 2e divisie greep jeugdturnster Ben Hui Boer, die reeds gekwalificeerd was, het brons mede door een goed uitgevoerde vloeroefening.

Bij de senioren 2e divisie kwalificeerden ook Sanne Oost en Danique Meijdam zich. Oost turnde goede oefeningen op sprong, balk en vloer en won de zilveren medaille. Meijdam wist op alle onderdelen stabiel te turnen en werd 5e. Junior turnster Nine Klazema maakte enkele foutjes op brug en balk maar haar vierde plaats was ook genoeg voor doorstroming en een medaille.

Voor Ivy van Bruggen (senior 3e divisie) was er nog een bronzen medaille voor haar 4e plaats evenals voor Suzanne Barzilay die 4e werd bij de pupil 1, N2. Simone Kranghand werd net als bij haar eerste kwalificatie weer 5e bij de instap N3.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden