Servia zegeviert door zorgvuldig spel

Sport 136 keer gelezen

AMSTERDAM • De volleybalheren van Servia hebben in een spannende wedstrijd met 2-3 gewonnen van US in Amsterdam.

Servia startte sterk en nam een voorsprong. Maar aan het eind van de set bleek het team aanvallend toch niet beslissend genoeg: 25-22. In de tweede set legden de Viaanse heren een hogere druk in de service. Passer-loper Rik Meuleman zorgde voor een goede servicereeks en enkele fraaie aanvallende acties: 21-25.

Na een inzinking van Servia in de derde set (25-14 voor US) startte Yme Veenje als spelverdeler in de vierde set. Dat bracht nieuwe energie in het veld en resulteerde in zorgvuldig spel met veel sterkte individuele- en teamacties. Halverwege de set nam het team een flinke voorsprong door meerdere servicereeksen: 16-25.

De beslissende vijfde set ging lange tijd gelijk op. Op 9-10 wist Johan Bijen met zijn sprongservice een ace te scoren, waardoor een klein gaatje ontstond. Dat bleek uiteindelijk voldoende om de set binnen te slepen: 12-15.

Op zaterdag speelt Servia thuis tegen Vives, aanvang 16:45 uur.

Dames
De dames van Servia incasseerden zaterdag een 3-1 nederlaag tegen het vierde team van Vives: 3-1. Het Viaanse team speelde zonder vaste libero Hannah van Spanje. De eerste set ging gelijk al met 25-14 verloren door veel eigen fouten. De tweede set begon ook niet fantastisch, maar Servia wist zich aan het einde van de set te herpakken en kwam uiteindelijk maar vier punten tekort: 25-21. De derde set was een herhaling van de eerste set: 25-14. In de vierde set wisten de dames zich te herstellen. Men kwam op voorsprong, alhoewel de thuisploeg aan het eind van de set nog angstig dichtbij kwam: 23-25.

De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 19 oktober. Deze zal in Vianen plaatsvinden om 12.30 uur.