Foto: Stockfoto 123RF

Servia begint seizoen met thuiszege

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • De volleyballers van Servia zijn het nieuwe seizoen gestart met een thuisoverwinning tegen het tweede herenteam van VV Utrecht. Dat gebeurde met een nieuwe trainer aan het roer (Michiel de Ruijter) en een iets gewijzigde selectie ten opzichte van vorig seizoen.


Wayne Hol was nog niet aanwezig. Hij zal na een studiereis in januari weer aansluiten. Verder was Jan Peter Kok nog niet inzetbaar. Hij heeft zijn voet gebroken tijdens de bekerwedstrijd van vorige week en zal de komende weken nog moeten toekijken. De afgelopen jaren hebben de mannen van Servia weinig thuiswedstrijden verloren. Het doel is om dit seizoen deze lijn door te trekken.

Sprongservice
In de eerste en tweede set kwamen de heren van Servia al snel op achterstand. Het lukte door een prima in vorm zijnde Johan Beijen om beide sets toch te winnen. Op zijn sprongservices hadden de mannen van VV Utrecht geen antwoord.

De derde set verliep anders. Servia kwam op een voorsprong en had een aantal matchpoints. Die worden echter niet benut en de set ging verloren. In de vierde set herstelden de mannen van Servia zich. Met wederom een grote rol voor Johan Beijen. Aanvallend was hij niet te stoppen.

Ook Rik Meuleman verdient een vermelding. Hij werd veel door de tegenstander opgezocht maar hield zich toch goed staande hield. En daarmee bewees hij zijn team een goede dienst. "Een goede start van het seizoen", zegt Jan Peter Kok. "De komende weken gaan we nog wat schaven aan het spel om er een mooi seizoen van te maken."

De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 28 september in Haarlem. De wedstrijd start om 17:00 uur.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier