• Ton Kool nam de openingshandeling voor zijn rekening.
• Ton Kool nam de openingshandeling voor zijn rekening. Foto: Peter Verbeek

Golfcomplex De Kroonprins is 'parel in het landschap'

Sport 778 keer gelezen

VIANEN • Gadegeslagen tientallen genodigden en leden mepte Ton Kool een golfbal met een forse swing op een van de banen van De Kroonprins. Daarmee opende de mede-eigenaar zowel het prachtige complex als het fraaie clubhuis.

Al in 2004 is bedacht in de polder een golfpark te realiseren: De Bolgarijse. Het duurde acht jaar voordat het bestemmingsplan was goedgekeurd. De initiatiefnemers haakten echter af door de crisis waarna Ton en Gerda Kool in beeld zijn gekomen. Zij waren al eigenaar van golfpark Wilnis en kochten de benodigde gronden aan.

Duinlandschap
"Uiteindelijk zijn wij zes jaar bezig geweest met dit project", vertelde Tom Blasse, manager van golfpark Wilnis. In de eerste fase zijn negen banen aangelegd, en nadat die zijn opengesteld zijn er nog negen bij gekomen. Michel van der Vaart heeft een ontwerp getekend dat veel wegheeft van een glooiend duinlandschap, afgewisseld met waterpartijen, en heel uitdagend is.

Het clubhuis, met onder andere een groot restaurant en vergaderruimten voor groepen van diverse grootte, is ontworpen door architect Peter van Noort. Het ligt op een soort terp en gaat moeiteloos op in het landschap. Dat komt mede doordat is gekozen voor een dak met een mosachtige beplanting die isolerende eigenschappen heeft.

Zowel Van der Vaart als Van Noort werden door Blasse in de bloemen gezet. Aansluitend schilderde burgemeester Wim Groeneweg de golfbaan af als de toekomstige koning onder de golfbanen.

Joop Vermeulen, voorzitter van golfclub De Lingewaelse die onderdak heeft gevonden bij De Kroonprins, bood een hekwerk aan waar binnenkort een koningslinde wordt geplant.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden