• Harco Gruter:
• Harco Gruter: "Eerste prioriteit is kracht en conditie." Foto: Peter Verbeek

MHC Vianen heeft weer écht eerste team

Sport 942 keer gelezen

VIANEN • Na het doorschuiven van de jongensjunioren A1 naar de senioren zit de mannenafdeling van MHC Vianen na jaren van kwakkelen weer wat ruimer in zijn vel. De nieuwe lichting, die komend seizoen verder gaat als eerste elftal, is enthousiast, leergierig en gretig om zich op een hoger podium te laten zien.

Vorig seizoen hadden de mannen van MHC Vianen een krappe selectie. Het eerste elftal zat zonder trainer en coach, en koos ervoor om een stapje terug te doen naar de reserve vierde klasse. Mede door hun routine draaiden de mannen, die regelmatig een plekje inruimden voor spelers uit de A1, een prima seizoen dat ze bekroonden met het kampioenschap.

Het A-juniorenteam werd begeleid door Frans Erkelens. Gezien zijn achtergrond was hij vooral belangrijk voor het fysieke, conditionele gedeelte en de teambuilding. Tegen het einde van het seizoen liet Harco Gruter weten dat hij zijn hockeyervaring wel wilde overbrengen op de jonge garde. "Ik ben inmiddels zo'n veertig jaar betrokken bij MHC Vianen", licht Gruter toe. "Ik heb in de jaren negentig de beste jaren bij de mannen meegemaakt. We hadden een goede lichting die van de vierde naar de tweede klasse promoveerde. Na mijn actieve spelersperiode ben ik onder andere technisch coördinator, coach en trainer geweest."

Harco Gruter en Erkelens voerden goede gesprekken met het zestienkoppige team waarvan de oudste pas 18 jaar is. Er zijn verwachtingen uitgesproken en de bereidheid van met name de jeugd om de schouders er samen onder te zetten was voor Gruter voldoende reden om zich komend seizoen, samen met Erkelens, te richten op de training en de coaching.

"Eerste speerpunt is kracht en conditie. We missen ervaring en natuurlijk gaan we wedstrijden verliezen. Maar ik zou het zonde vinden als dat komt doordat we conditioneel en fysiek niet in orde zijn. Ik richt me vooral op de hockeytechnische vaardigheden en de tactische aspecten. Qua veldbezetting is er een goede mix, met name achterin en op het middenveld. We creëren genoeg kansen maar in de afronding op goal, en zeker wat betreft het omgaan met strafcorners in verschillende varianten, moeten ze nog veel leren. Het eerste team van vorig seizoen gaat verder als tweede elftal. Beide ploegen spelen alle thuiswedstrijden zoveel mogelijk op dezelfde dag zodat we eventueel kunnen putten uit de ervaring van de oudere spelers. In onze poule zijn meer clubs bezig met het opzetten van een nieuwe selectie. We beginnen als team aan een avontuur waarvan we weten waar het begint, maar niet waar het eindigt. Het fundament staat er, en nu gaan we samen stapje voor stapje verder bouwen."


q www.mhc-vianen.nl

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden