• Hertsenberg/Schulz (l) versloeg Sporrel/Diks bij HD3.
• Hertsenberg/Schulz (l) versloeg Sporrel/Diks bij HD3. (Foto: Peter Verbeek)

Spannende finales op slotdag Pilz Vianen

  •   187 keer gelezen   Sport

VIANEN • De Bult was ruim een week het decor van het Pilz Vianen Open 2018. Afgelopen zondag waren veel mensen niet voor niets naar het tennispark gekomen, want tal van finales waren op deze zonnige dag het kijken méér dan waard.

Normaal gesproken is het heren dubbel 2 het hoofdnummer van de slotdag. De wedstrijdleiding had er echter voor gekozen om dat duel naar voren te schuiven, en de laatste partij op het centercourt te reserveren voor de eindstrijd in het heren dubbel 3. Dat had alles te maken met het feit dat drie van de vier spelers in Vianen wonen, waardoor dit duel voor het publiek op voorhand aantrekkelijker zou moeten zijn.

Spannende pot
Eerst werd echter de finale HE2 gespeeld. De gedoodverfde kampioen Wouter Olling (De Blauwe Reiger) sneuvelde in de poulefase door in een spannende pot te verliezen van Sander van de Lagemaat (Lewabo).

De lokale favoriet Dennis Sporrel ging in de andere poule onderuit. Daardoor plaatste Tom Schulz (Manger Cats) zich voor de eindstrijd die hij met 6-2, 2-6 en 6-2 op zijn naam schreef. Samen met Rik Hertsenberg (LTV Vianen) stapte hij na een half uur later, na een douche en een broodje gezond, de baan op om de strijd in HD3 aan te gaan met het duo Dennis Sporrel/Mike Diks.

Vedette
Zonder de anderen te kort te doen ontpopte Schulz zich als de absolute vedette. Zijn services en voorhandsmashes werden zo ontaard hard geslagen dat ze vaak niet te retourneren waren. Bij een voorsprong van 6-2 en 3-2 schoot de kramp er echter enkele keren bij hem in.

Mede door het tactische spel van Sporrel werd het spel even iets moeizamer, maar uiteindelijk werd ook de tweede set met 6-3 gewonnen door het koppel Schulz/Hertsenberg.

Het GD7 eindigde in een zege voor het koppel Nadine van Rooijen (LTVV) en Stef Ranshuijsen (Beusichem): 6-1 en 6-3. Dat was vooral knap van Nadine, die al enige maanden zwanger is. Jos de Groot en Jan-Willem Olieman wonnen het toernooi in de klasse HD7 17+ met 7-6 en 6-3.                                

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK