Heren Servia winnen van Waterlanders

Sport 139 keer gelezen

VIANEN • De volleybalheren van Servia houden een goed gevoel over na de 3-2 winst tegen Waterlanders.

Servia beleefde een droomstart. Johan Beijen nam met een ijzersterke servicereeks een enorm voorsprong van negen punten. Waterlanders kwam nog wat terug, maar de Viaanse heren lieten de voorsprong niet meer schieten: 25-20.

In de tweede set kwam de druk van de kant van de Waterlanders. Dit keer lukte het de Viaanse heren niet om zelf lange servicereeksen te maken: 24-26.

Ook in de derde set waren de Waterlanders op dreef. Het lukte de Viaanse heren maar moeilijk om een antwoord te geven op de sterke services en de goede blokkering van Waterlanders. Het spel van Servia werd hierdoor wat voorspelbaar, waardoor de Waterlanders aan het einde van de set opnieuw aan het langste einde trokken: 23-25.

Servia kwam in de vierde set scherper het veld in. De servicedruk was weer op niveau en ook aanvallend werd er gemakkelijker gevarieerd door spelverdeler Martin Zwaan: 25-18.

Ook in de vijfde set wist Servia de foutjes achterwege te laten en de druk op te voeren. De heren gaven de voorsprong niet meer uit handen: 15-12.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden