• Het enthousiaste bestuur van Trekkertrek Lexmond.
• Het enthousiaste bestuur van Trekkertrek Lexmond.

120 Tractoren op eerste Trekkertrek Lexmond

  •   keer gelezen   Sport

LEXMOND • Lexmond beleeft zaterdag 1 juli een primeur met de eerste Trekkertrek. Het evenement wordt gehouden op een terrein aan Achthoven, bereikbaar via de Polderweg.


Op Trekkertrek Lexmond wordt gereden in de Standaardklasse en in de Sportklasse. Er zullen ongeveer 120 tractoren voor de sleepwagen verschijnen.

Demo's
Daarnaast zijn er demo's van Simply Green, Red Impact en Red Dream, de paradepaardjes uit de regio. Deze tractoren komen normaliter in de 4,5 ton SuperSport-klasse uit.

Alle bezoekers ontvangen bij binnenkomst een programmaboekje.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich onder meer vermaken op een springkussen en op twee mini Mecalac-kraantjes, waarmee gegraven kan worden.

Voor bezoekers tot en met twaalf jaar is de entree gratis. Vanaf dertien jaar bedraagt de toegangsprijs 5,00 euro.

Droom
Het bestuur van Trekkertrek Lexmond bestaat uit acht mannen en twee vrouwen. De mannen nemen al jarenlang deel aan trekkertrekwedstrijden en met name Arco den Hartog, die voorzitter geworden is, liep al langer met het idee rond ook een wedstrijd in eigen dorp -op eigen land- te organiseren. Die 'droom' komt nu uit.

"Vele avonden vergaderen zijn er aan vooraf gegaan. We hebben alles moeten uitdenken. Daarom zijn we er bijzonder trots op dat op 1 juli de allereerste editie van Trekkertrek Lexmond kan plaatsvinden", meldt het bestuur.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier