• Het nieuwe ornament in volle glorie.
• Het nieuwe ornament in volle glorie. Foto: Peter Verbeek

Paardenmarktlichtjes branden weer

Algemeen 332 keer gelezen

VIANEN • Met het ontsteken van de verlichting in de Julianastraat en de stadsgracht, alsmede het onthullen van een nieuw ornament, is vrijdagavond de aftrap gedaan van de 748ste Paardenmarkt.

Het opgaan van Vianen in de gemeente Vijfheerenlanden leidde tot het uitschrijven van een prijsvraag waarbij in diverse categorieën voorstellen gedaan konden worden om een project uit te voeren.

Het Paardenmarktcomité sprong daar op in en lanceerde, in de categorie cultuur, het idee om een ornament te laten vervaardigen om de verbondenheid tussen Vianen en de Paardenmarkt tot uitdrukking te brengen. De Viaanse bevolking omarmde het plan en bracht er zo veel stemmen op uit dat het als tweede werd gekozen. De prijs bestond uit een bedrag van 5000 euro.

Omdat het een bijzonder ornament moest worden is hulp van buitenaf ingeroepen. Vanuit het comité is een voorzet gegeven die is uitgewerkt door Gerrit Willemstein, Walter en Pascal van Dongen. Wethouder Huib Zevenhuizen was uitgenodigd om de onthulling ervan voor zijn rekening te nemen. Evenals alle aanwezigen, waaronder erelid Piet Kastelein, vond hij het zowel een blikvanger als een waardig visitekaartje.

Laatste?
Het nieuwe verlichte ornament, dat een centrale plaats bij winkelcentrum De Lijnbaan heeft gekregen, is het zestiende en vermoedelijk het laatste. Ruimte voor meer is er niet in de stadsgracht.

Voorzitter Ben Heinink toonde zich uitermate tevreden over enkele knelpunten die naar tevredenheid zijn opgelost. Het belangrijkste was de herinrichting van de Voorstraat, die in goed overleg dusdanig is uitgevoerd dat alle activiteiten er gehouden kunnen blijven worden.

door Peter Verbeek

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden