• Lichaamsstaal: voor een sterk lichaam, maar wel in balans en in proportie.
• Lichaamsstaal: voor een sterk lichaam, maar wel in balans en in proportie. Kenneth Fotografie.

Nieuwe CrossFit box aan de Stuartweg

Algemeen 1.536 keer gelezen

VIANEN • Kelsey Elbertse startte eind mei een CrossFit box aan de Stuartweg 23b in Vianen. "CrossFit is de ideale manier om sterker en fitter te worden", zegt de 30-jarige gediplomeerde coach uit Nieuwegein. "En dat alles zonder ingewikkelde apparaten, maar gewoon gebruikmakend van je eigen lichaamsgewicht."

Kelsey is een ervaren sportster. Ze was van haar zes tot haar 24e actief als turnster bij GV Dos. Ze nam diverse malen deel aan het Nederlands kampioenschap in de derde divisie. Na haar studie aan het ALO verzorgde Kelsey trainingen bootcamp en turnlessen bij haar oude club. "Zo'n drie jaar geleden kwam ik in aanraking met CrossFit en ik was gelijk helemaal in de ban. Ik begon met twee keer trainen per week, maar dat werd al snel tien keer trainen. Ook deed ik mee aan wedstrijden. Vanaf 2017 ben ik gediplomeerd coach."

Eind vorig jaar besloot Kelsey om voor zichzelf te beginnen. Ze vond na enig zoekwerk uiteindelijk een pand aan de Stuartweg. "Het is een heel groot pand, waar ik momenteel alleen het voorste deel van gebruik. Maar ik ben zeker van plan om ook over enkele jaren het achterste erbij te betrekken."

In de eerste drie weken hebben zich al ruim 40 leden aangemeld. Kelsey geeft les in groepjes van tien.

Alle spiergroepen
CrossFit is een combinatie van gewichtheffen, fitness, gymnastiek en strongmen. "Geen enkele workout is hetzelfde. Je traint alle spiergroepen. Het gaat er steeds om dat je lichaam in balans is." Elke CrossFit training bestaat uit drie vaste onderdelen: warming-up, skills en de Workout of the Day (WOD).

"Tijdens het skills onderdeel werk je aan de techniek van een specifieke oefening of bepaal je je haalbare gewicht voor een oefening. Je eindigt met de WOD, de workout van de dag die altijd weer anders is. CrossFit is een sport die veel begeleiding vereist. Je moet de oefeningen echt goed uitvoeren. Doordat we werken met een kleine groep kan ik aan elke leerling voldoende aandacht besteden."

CrossFit werkt voor iedereen, van jong tot oud. Kelsey: "Ons jongste deelnemer is 14, de oudste 62. Het maakt ook niet uit of je heel sportief of juist helemaal niet. Alle lessen worden aangepast naar de mogelijkheden van de leden. Bij CrossFit draait het om de community. Iedereen wordt aangemoedigd en achteraf drinken we wat en kletsen we na. Dat onderscheidt ons van een 'normale' sportschool."

Lichaamsstaal
Een bevriende architect/ontwerper bedacht de bedrijfsnaam Lichaamsstaal. Kelsey: "Ik moest er even aan wennen, maar het is perfect. Het heeft een dubbele betekenis: als je fit bent en goed in je vel zit, straal je zelfverzekerdheid uit. Dat zie je terug in je lichaamstaal. Maar met CrossFit krijg je natuurlijk ook een een lichaam van staal." Nou ja, dat moet je ook wel weer een beetje relativeren. "Je moet CrossFit niet verwarren met bodybuilding. Daar gaat het vooral om het kweken van een heel gespierd lichaam. Met onze oefeningen krijg je ook een sterk lichaam, maar dan wel een lichaam in balans en in proportie."

Praktische informatie

Cursisten kunnen kiezen tussen een abonnement of een rittenkaart. Wie 2 keer per week komt trainen, betaalt 62,50 euro. Voor 72,50 euro kan men onbeperkt sporten. Een 10-rittenkaart kost 105 euro, een 20-rittenkaart 200 euro. Lichaamsstaal is zes dagen in de week geopend (gesloten op vrijdag). Vanaf september gelden andere openingstijden.

Meer informatie via info@lichaamsstaal.nl of het mobiele nummer 06-23744899.

http://www.lichaamsstaal.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden