Landelijke Opschoondag groot succes in Vianen en Hoef en Haag

  •   367 keer gelezen

VIANEN/HOEF EN HAAG • Tachtig inwoners van Vianen en Hoef en Haag hielpen zaterdag mee om zwerfafval op te ruimen tijdens de Landelijke Opschoondag. In Vianen en omgeving werd dit georganiseerd door Vianenvoorelkaar.nl. Verspreid over Vianen en Hoef en Haag haalde jong en oud ongeveer honderd zakken vol vuil op.

Ook vanuit de politiek werd er fanatiek vuil opgeruimd. Zo haalde Klaas de Zwaan van D66 Vijfheerenlanden zelfs een fiets uit de sloot. Hij hielp mee met de groep in de binnenstad.

Ook wethouder Cees Taal heeft flink wat vuil opgeruimd in de Monnikenhof. Sander Gerrits van GroenLinks Vijfheerenlanden hielp een handje in De Hagen versterkt en Brigitte van Brakel van dezelfde partij deed mee met de groep vanuit de kerken De Hoeksteen en de Grote Kerk.

Als afsluiter konden de deelnemers genieten van een Italiaanse bol van Mamma Mia die deze spontaan beschikbaar had gesteld. 

"Een zeer geslaagde ochtend, waar ook nieuwe initiatieven zijn ontstaan om dit vaker samen te doen in de wijk. Daarnaast hebben buurtgenoten elkaar ook beter leren kennen. Dus niet alleen een erg nuttige ochtend, maar ook een zeer gezellige ochtend", aldus Simone Visser, coördinator Vianenvoorelkaar.nl.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK