CDA vraagt aandacht voor ov-klachten bij Utrechtse gedeputeerde

  •   186 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • CDA heeft onlangs een meldpunt geopend voor mensen die opmerkingen over het busvervoer in de nieuwe Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden willen delen. Hierop is een flink aantal reacties gekomen. Het CDA gaat deze reacties dinsdag aanbieden aan de gedeputeerde en roept de provincie op om waar mogelijk binnen de vervoersconcessie aanpassingen door te voeren die tegemoet komen aan de meldingen.

Sinds begin dit jaar maakt de gemeente Vijfheerenlanden deel uit van de provincie Utrecht. De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer en het CDA heeft van het begin in de gaten gehouden of de overdracht van het openbaar vervoer van Zuid-Holland naar Utrecht wel goed gaat. Dit blijkt echter niet helemaal vlekkeloos te gaan. Veel gehoorde klachten zijn dat de nieuwe lijnen 85 en 94 via Papendorp rijden en niet meer rechtstreeks naar Utrecht. Dit zorgt voor een langere reistijd.

Ook de bereikbaarheid van de dorpen in de Vijfheerenlanden komt vaak voor als klacht, waarbij de reistijd naar zowel Gorinchem als Utrecht is toegenomen. Ook zijn er klachten wat betreft de bushaltes bij knooppunt A27 bij Meerkerk. De haltes staan verspreid over het knooppunt bij op- en afritten, waardoor mensen die moeten overstappen verschillende rijbanen moeten oversteken. Dit levert gevaarlijke situaties op. Daarnaast is dit knooppunt veraf gelegen, donker en geeft het een onveilig gevoel. Ook is er geen goede parkeerplek aanwezig voor brengers en halers.

Gerdien Bikker, nummer zes op de kandidatenlijst van de Provinciale Statenverkiezingen voor het CDA: "Het kan niet zo zijn dat door de gevaarlijke situatie in Meerkerk bezorgde ouders hun kinderen nu maar met de auto gaan brengen. De verkeersveiligheid is ver onder de maat. De provincie moet actie ondernemen."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }