Foto: Aangeleverd

Dick Barelds stopt als OVV-voorzitter

  •   401 keer gelezen

VIANEN • Dick Barelds vertrekt als voorzitter van de Ondernemersvereniging Vianen (OVV). De reden is dat Barelds onlangs commissielid werd namens de VVD-fractie in de gemeente Vijfheerenlanden. "Beide functies zijn niet verenigbaar. Bovendien kost de politieke functie best veel tijd."

Barelds zat acht jaar in het bestuur van de OVV. Hij volgde in 2016 Gert Leeuwis op. In zijn korte periode als voorzitter kwam er niettemin veel tot stand. Het OVV-initiatief Proef Vianen is een doorslaand succes. Mede door de inzet van de centrummanager, de OVV en de BIZ is de leegstand in de binnenstad teruggedrongen. En na veel aanvankelijk gehakketak bereikten toenmalig wethouder Frank Meurs samen met de ondernemers en de bewoners een compromis over de uitvoering van de herinrichting van de Voorstraat. Barelds: "Ik denk dat we tevreden mogen zijn over het uiteindelijke resultaat."

Zondagsopenstelling
Maar ook speelde in de afgelopen jaren de discussie over de zondagsopenstelling van de supermarkten. "Laat de ondernemers zelf bepalen wanneer ze open gaan en niet de politiek", zei Barelds in augustus 2018 in een verklaring. Hij is vol vertrouwen over de uitkomst van het referendum op woensdag 20 maart.

Tijdens het voorzitterschap van Barelds werd ook loopbruggetje over de stadsgracht gerealiseerd, een idee waar vooral zijn voorganger Gert Leeuwis zich altijd heel sterk voor heeft gemaakt.

Opvolger
Voorlopig zal vice-voorzitter Gerrit van Bruchem de taken van Barelds overnemen. Tijdens de algemene ledenvergadering wordt een nieuwe voorzitter gekozen. "Ook voor mijn opvolger zijn er genoeg uitdagingen, zoals het parkeren, de ontsluiting van de binnenstad, het economisch toerisme, de herinrichting van de Langedijk en natuurlijk de winkelvoorzieningen in het nieuwe dorp Hoef en Haag. Maar ook duurzaamheid wordt een belangrijk item. Want in een monumentale binnenstad is het nog niet zo eenvoudig om zonnepanelen te plaatsen."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }