Foto: Peter Verbeek

FC Utrecht verzorgt clinic bij SC Everstein

  •   346 keer gelezen

EVERDINGEN • In samenwerking met de gemeente hebben zeventig jeugdspelers (tot en met 15 jaar) van SC Everstein woensdagmiddag meegedaan aan een clinic die is verzorgd door een team van FC Utrecht. Gedurende twee uur is er op een ontspannende wijze veel van de jeugd gevraagd.

FC Utrecht, dat samenwerkingsverbanden heeft met meer dan zeventig amateurclubs in de regio, verleent regelmatig medewerking aan activiteiten. Nog niet zo lang geleden heeft een team van gediplomeerde jeugdtrainers op de accommodatie van SC Everstein een clinic gegeven voor meisjes van clubs uit de directe omgeving. Vorig jaar is een demonstratie walking voetbal verzorgd, en deze keer was de jeugd tot en met 15 jaar aan de beurt.

Onderdelen
De zeventig jongens en meisjes zijn zo veel mogelijk op leeftijd ingedeeld in acht groepen. Voor hen was een circuit van acht onderdelen uitgezet. De coördinatie- en techniektrainingen zijn gegeven door vier gediplomeerde jeugdtrainers van FC Utrecht. Een van hen was Jently Lemmer, vorig jaar selectiespeler van SC Everstein en nog steeds trainer van Jo13. Het team kreeg assistentie van zeven jeugdtrainers van SC Everstein, waarvan de meesten onlangs het certificaat jeugdtrainer voetbalcoach van de KNVB (JVTC) hebben behaald.

Integreren
Teams van FC Utrecht verzorgen wekelijks een of meerdere clinics. Dat gebeurt volgens een vast programma, dat is gecommuniceerd met Koos Spierenburg, jeugdcoördinator van SC Everstein. "We waren al van plan circuitonderdelen weer in te integreren in de wekelijkse trainingen van onze elf jeugdteams. Deze clinic is zó goed bevallen dat we dat al op korte termijn gaan doen."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK