Foto: Aangeleverd

Actie tegen foutparkeerders pas na afronding Voorstraat Vianen

  •   1012 keer gelezen

VIANEN • Pas na afronding van de werkzaamheden op de Voorstraat in Vianen zullen boa's (buitengewone opsporingsambtenaren) daadwerkelijk starten met het waarschuwen van foutparkeerders. 

Dat schrijft het college van de gemeente Vijfheerenlanden in antwoord op vragen van CDA-raadslid Bram Schoonhoven. Hij wees eerder op de chaotische toestanden in de straat die afgelopen jaar grondig werd gerenoveerd.

Extra geld voor boa's
In het nieuwe coalitieakkoord is vastgelegd dat in de begroting 2019 geld wordt vrijgemaakt voor extra boa's. Officieel kunnen er pas extra vacatures worden opengesteld als de provincie Utrecht de begroting heeft goedgekeurd. De extra capaciteit zal naar verwachting voor de zomervakantie op orde zijn. 

Belijning
Verder schrijft het college dat er nog eens goed zal worden gekeken naar de belijning. Binnenkort zullen er bijvoorbeeld herhalingsborden worden geplaatst. "Mocht er uit de schouw blijken dat er meer nodig is, zal dit gelijk in opdracht uitgaan naar de aannemer." 

Mindervaliden
Parkeerplaatsen voor mindervaliden zullen ook worden voorzien voorzien van belijning. Op het Noordplein komen overigens geen parkeerplaatsen voor mindervaliden. In overleg met het Gehandicaptenplatform is eveneens besloten om af te zien van parkeerplaatsen op de Kortedijk. In plaats daarvan komen er twee parkeerplaatsen voor mindervaliden bij het stadhuis.

Vanaf 21 januari wordt de nieuwe verlichting geplaatst. In februari zal alles gereed zijn. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK